L'EXAMEN DE "LA TDP"
Esports 29/09/2011

Anàlisi Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min
Anàlisi Ricard Torquemada

ALLIBERAT

ABIDAL

El BATE Borissov el va escollir com a jugador de la defensa a flotar, inclinant l'estructura defensiva cap a la banda de Dani Alves per aturar el jugador brasiler. Això va obrir el jugador francès, que en la defensa de quatre va jugar de lateral, una autopista a la banda esquerra, autopista de la qual es va aprofitar tot i que va ser Villa qui ho va aprofitar més en el dos contra un. Va ser una mica tímid per assumir més responsabilitats atacant en la primera part. Va governar bé la seva banda amb autoritat i sense discussió a la segona part, quan Kontseboi va caure en la seva zona d'influència.

INSUBORNABLE

MESSI

Ni un partit ensopit, ni un rival espantat, ni una golejada contundent, ni un escenari còmode van frenar la seva ambició productiva i la seva il·lusió per jugar. Va començar emmanillat pel rival en el joc interior per acumulació defensiva, sense espais verges per explorar. Va intentar sortir-se'n amb èxit irregular. Quan va veure el panorama, va atacar les centrades laterals com un davanter centre, per completar-les. Va segellar la seva actuació amb un gol precedit d'una combinació amb els ulls tancats amb Alves, gol històric perquè iguala el registre de Kubala.

ADULT

THIAGO

El seu creixement dins l'equip és progressiu i constant. Cada cop el seu manual de recursos és més complet i, s'hi afegeix la seva imaginació per crear, la seva habilitat per donar velocitat al joc col·lectiu de l'equip, la seva irreverència per trencar l'ordre establert, la seva disciplina tàctica per oferir ajudes defensives a la tornada, la seva força física per guanyar en el cos a cos, el seu orgull per recuperar les pilotes en situacions dividides i la seva maduresa per saber quan li toca ser actor principal o quan li toca ser actor secundari.

SALVAVIDES

PUYOL

El capità Carles Puyol es va repartir amb l'argentí Javier Mascherano en l'eix de la defensa el marcatge del davanter de l'equip bielorús amb responsabilitat i seguretat, anticipant-se constantment per donar sentit a la pressió col·lectiva, saltant per sobre del davanter rival i impedint la sortida del BATE. A més, va aparèixer com a solució d'emergència quan l'escenari ho va requerir, amb el seu orgull, valentia i velocitat, apagant possibles focs que poguessin cremar en l'equip. Puyol se sent còmode en aquest rol de bomber.

stats