HANDBOL: COPA ASOBAL
Esports 22/12/2011

Barça Intersport i Reale Ademar Lleó, finalistes

àlex Gozalbo
2 min
Albert Rocas, jugador del Barça Intersport, intenta anotar contra  el Cuatro Rayas Valladolid.

BARCELONAEl Barça Intersport jugarà aquesta nit (21 hores, Teledeporte) la final de la Copa Asobal per quart any consecutiu. El conjunt blaugrana, que ahir va superar el Cuatro Rayas Valladolid (32-26), tindrà com a rival el Reale Ademar Lleó, que es va desfer del BM Atlètic de Madrid (28-27). L'objectiu de l'equip que entrena Xavi Pascual no és altre que sumar el seu setè títol en la competició, fita que fins ara no ha aconseguit cap conjunt.

Tot i patir una petita baixada de nivell després del descans, quan va encaixar un parcial 2-5, el Barça Intersport va exhibir durant la primera semifinal les seves virtuts habituals: una sòlida defensa i una efectivitat ofensiva demolidora per a la majoria de rivals.

Xavi Pascual va utilitzar amb habilitat l'amplitud superior de banqueta del seu equip per anar desgastant a poc a poc un rival que mai es va conformar amb la derrota. Estratègicament, l'entrenador blaugrana va anar carregant el pes ofensiu en diferents jugadors, depenent de la fase del partit i del tipus de defensa del rival. Quan Juan Carlos Pastor tapava una escletxa, ell n'obria una altra. I així es va desenvolupar el partit fins que el Cuatro Rayas Valladolid no va aconseguir mantenir el ritme i es va enfonsar, ja en la recta final d'un partit de molta exigència per a l'equip blaugrana.

La diferència entre els dos equips va arribar a ser de fins a cinc gols en la primera meitat, però, lluny de rendir-se, el Cuatro Rayas Valladolid va intensificar esforços, situació que va obligar Xavi Pascual a introduir algunes variants tàctiques, com la d'avançar la posició defensiva d'Entrerríos (millor jugador del partit) per augmentar la pressió sobre la primera línia de passada.

La final de fa tres anys

El rival del Barça Intersport serà l'equip amfitrió. El Reale Ademar Lleó es va desfer en la segona semifinal del BM Atlètic de Madrid. Els dos conjunts reeditaran la final de la Copa Asobal de fa tres temporades, quan el conjunt lleonés es va imposar en un partit jugat a Barcelona (31-25).

stats