BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 14/11/2011

El Barça Regal venç a València tot i l'ensurt final (68-72)

David R. Jover

El Barça Regal segueix una setmana més liderant la Lliga ACB -juntament amb el Reial Madrid- després de vèncer ahir a la Font de Sant Lluís de València de manera ajustada. Tot i que els de Xavi Pascual van arribar a guanyar per catorze punts (52-66) a sis minuts per al final, el València Basket no es va donar mai per vençut i mitjançant Stefan Markovic i Rafa Martínez va arribar a situar-se a un punt, 68-69, a un minut del final. Quan semblava que el Barça estava grogui va aparèixer Chuck Eidson, que des de la defensa i des de la línia de tir lliure va sentenciar un matx que veient el joc dels quarts anteriors no hauria d'haver tingut aquest final.

I és que en el segon quart el Barça va anul·lar completament l'atac del València Basket. El conjunt taronja va estar més de sis minuts sense anotar i el Barça se'n va aprofitar per anar al descans amb deu punts de marge, 27-37.

A la represa els catalans, amb Pete Mickeal com a estilet ofensiu, van arribar a dominar per setze punts (35-51), però no va ser suficient per tancar un matx que semblava del tot controlat al minut trenta de partit (45-58).

En els últims deu minuts els de Pascual seguien jugant d'allò més bé i un triple de Wallace al minut 34 (52-66) semblava que sentenciava el matx. Però no va ser així i el València va estar a punt de remuntar. Dues bones accions defensives van assegurar el triomf blaugrana.

Joan Carles Navarro, que va ser el màxim anotador del Barça amb 14 punts, va estar molt erràtic des del llançament exterior i va acabar el matx amb un 2 de 9 en triples.