EUROLLIGA
Esports 29/12/2011

El Barça Regal buscarà el pas a quarts en un grup assequible

àlex Gozalbo
2 min
Pete Mickeal imposant la seva força física davant Downs.

BARCELONAEl Barça compartirà grup del Top 16 de l'Eurolliga amb el Maccabi Electra Tel Aviv, el Bennet Cantú i el Zalgiris Kaunas, tres rivals dels quals només un genera complicacions. "Hem tingut més sort en el sorteig que l'any passat", reconeix Joan Creus, secretari tècnic de l'equip blaugrana.

Els dos millors conjunts de cada grup accediran als quarts de final. Si es classifica, l'equip blaugrana es creuarà, en una sèrie prevista al millor de cinc partits, amb un dels conjunts del grup G (Fenerbahçe Ulker, Panathiaikòs, Unics Kazan o Emporio Armani de Milà). Serà l'últim obstacle per accedir a la final four d'Istanbul.

El Barça Regal obrirà i tancarà el Top 16 al Palau Blaugrana. El primer partit serà contra el Bennet Cantú en un partit en què Gianluca Basile i Denis Marconato jugaran contra el seu exequip.

Els esports que no són el futbol busquen des de fa anys la manera d'augmentar la seva visibilitat. L'Eurolliga ha decidit no esperar més i ahir va anunciar que a partir de la temporada vinent traslladarà els seus partits a dijous i divendres. "És un canvi necessari per allunyar-nos dels partits de la Lliga de Campions de futbol, que es juguen en dimarts i dimecres", explica Jordi Bertomeu, director general de la competició europea de bàsquet.

No és l'única modificació, ja que l'Eurolliga també canvia el sistema de competició i afegeix vuit partits més per a cada equip al Top 16. Dels quatre grups de quatre conjunts actuals es passarà a dos grups de vuit. Bertomeu explica: "Així aconseguim que els equips juguin amb diferents rivals que no han jugat a la fase prèvia i augmentem el nombre de jornades". L'Eurolliga intenta amb aquesta mesura que les televisions que paguen per aconseguir els drets de la competició tinguin més atractius. Fins ara, un equip necessitava un mínim de 21 partits per proclamar-se campió. Ara n'haurà de jugar 29.

stats