BÀSQUET
Esports 24/01/2012

El Barça Regal iniciarà la defensa de la Copa contra el Lucentum

La Copa del Rei es jugarà a Barcelona del 16 al 19 de febrer. El Barça Regal, vigent campió de la competició, començarà la defensa del títol jugant els quarts de final contra el Lucentum Alacant.

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONA.El Barça Regal, vigent campió de la Copa del Rei, començarà la defensa del títol jugant els quarts de final contra el Lucentum Alacant. Si el conjunt blaugrana supera aquesta ronda, es veurà les cares, dos dies després, amb el guanyador del partit entre el Caja Laboral i el Lagun Aro GBC. L'equip que entrena Xavi Pascual evitaria, doncs, el Reial Madrid fins a una hipotètica final.

El Lucentum ha acabat la primera volta en cinquena posició amb les mateixes victòries (12) que l'Unicaja i el Caja Laboral, tercer i quart classificats respectivament. El seu principal jugador és Kaloyan Ivanov, que es va perdre l'últim enfrontament entre els dos equips al Palau Blaugrana (65-49).

Els dos equips confien a utilitzar les tres setmanes i mitja que queden per millorar la seva preparació. Marcelinho Huertas, base del Barça Regal, espera que l'equip blaugrana millori el rendiment abans de la Copa del Rei, que es disputarà al Palau Sant Jordi de Barcelona del 16 al 19 de febrer: "Segurament ara no estem en el nostre millor moment, estem jugant d'una manera una mica espessa. A veure si quan arribem a la Copa del Rei podem tenir i jugar amb més confiança".

Kaloyan Ivanov, pivot del Lucentum Alacant, reconeix la superioritat del Barça Regal: "És un equip que gairebé sempre arriba a la final. Nosaltres intentarem sortir a la pista amb alegria i il·lusió per ensenyar un bàsquet bo i divertit".

A banda de l'eliminatòria entre el Barça Regal i el Lucentum Alacant, un dels atractius de la Copa del Rei serà l'existència de tres derbis en uns quarts de final que aparellaran dos equips bascos (Caja Laboral i Lagun Aro GBC), dos madrilenys (Reial Madrid i Fuenlabrada) i dos andalusos (Unicaja i Banca Cívica).

Aquests tres enfrontaments van ser rebuts amb optimisme a l'ACB, que el cap de setmana va veure com el València Basket, el Gescrap Bizkaia, el CAI Saragossa i l'Assignia Manresa, quatre equips que haurien mogut molts aficionats, es quedaven fora de la Copa del Rei de Barcelona.

El sorteig de la Copa del Rei es va fer a l'Ajuntament de Barcelona, on Eduardo Portela, president de l'ACB, va tenir unes paraules de reconeixement per a Manel Comas. L'exentrenador de la Penya i del Barça va anunciar diumenge que deixa temporalment les retransmissions de Teledeporte perquè li han diagnosticat un càncer. El canal esportiu de RTVE emetrà els set partits de la competició en directe.

La MiniCopa, en risc

L'ACB busca fórmules de patrocini per no suprimir la MiniCopa, un esdeveniment que des de fa vuit temporades acompanya la Copa del Rei amb una competició paral·lela per a jugadors en edat infantil. Els organitzadors treballen en tres escenaris possibles: un és trobar un patrocinador i mantenir l'esdeveniment, l'altre és no trobar-lo i modificar-lo per reduir-ne el cost econòmic i el tercer és eliminar-lo directament.

La Copa de la Reina de bàsquet femení, per la seva banda, estudia incloure aquest any a la seva oferta la Trimini, un campionat per a jugadores de tres categories: infantil, cadet i júnior.

stats