HANDBOL
Esports 09/09/2012

El Barça exhibeix potencial a Madrid i s'endú la Supercopa (31-34)

El Barça Intersport va sumar ahir la 15a Supercopa de la seva història contra el gran rival, l'Atlètic de Madrid (31-34). Siarhei Rutenka, el nou líder del Barça, va ser determinant amb 9 gols.

David R. Jover
2 min
Els jugadors del Barça d'handbol celebrant el seu triomf ahir al Palau de Vistalegre.

BARCELONAVíctor Tomàs va tancar els ulls i va aixecar el primer gran títol de la temporada. Feliç i rialler com mai, el va alçar cap al cel de Vistalegre. Podria ser un títol més, però per a ell no ho és. Ara és el capità del seu Barça, que estima com ningú, i va aconseguir la Supercopa Asobal (31-34) al camp del gran rival, l'Atlètic de Madrid.

Començar la temporada marcant terreny sempre és important. La temporada passada el Barça va sortir escombrat de Madrid a la Supercopa, però després va reaccionar i va aconseguir la Lliga Asobal. Aquest any, però, els de Xavi Pascual estan cridats a ser els dominadors del panorama espanyol i voldran trencar l'estadística que diu que en els últims cinc anys l'equip que guanya la Supercopa no guanya la Lliga.

Ahir el Barça va disputar dos partits en un. Va dominar la primera meitat amb contundència i imposant el seu joc, mentre que en el segon temps va ser dominat d'inici però sense perdre el nord. Dels set gols d'avantatge que havia aconseguit al minut 20 (7-14) es va passar al 19-20 del segon temps. Va ser un moment perillós en què el Barça va ser més tendre, però no va passar d'aquí.

De nou la gran defensa blaugrana va sortir a la llum (Sorhaindo, Jernemyr i Viran Morros) i també s'hi va apuntar Daniel Saric, que va fer diverses aturades de mèrit. El porter bosnià va disputar tot el partit i va deixar a la banqueta el nou reforç blaugrana, Arpad Sterbik, cridat a exhibir-se cada partit que disputi un cop estigui totalment acoblat a la dinàmica de l'equip.

Rutenka, la clau

Després de la marxa de László Nagy, el lideratge de l'equip és per a Siarhei Rutenka. El bielorús va donar sempre la cara i amb 9 gols es va carregar l'equip a l'esquena.

Va saber quan llançar contra Hombrados, quan fer una passada extra i també va saber liderar l'equip en el moment de crisi que va patir a l'inici del segon temps. Sens dubte, el 22 blaugrana va ser cabdal perquè el Barça guanyés ahir la Supercopa Asobal i perquè Víctor Tomàs celebrés el títol com mai.

stats