Esports 22/09/2014

El Barça guanya quan Messi apareix

i
Toni Padilla

Malgrat que el marcador parla de golejada (0-5), el Barça va imposar-se al camp del Llevant sense oferir la seva versió més brillant. Fins a la targeta vermella a Vyntra, l’esquena blaugrana va patir després d’algunes pèrdues de pilota de l’equip de Luis Enrique. I, inicialment, va costar obrir la defensa granota. Però, a la segona part, el Llevant va ser una joguina en mans d’un equip ambiciós. Neymar, finalment titular a la Lliga, va ser un corcó per la banda esquerra, però el partit el va canviar un Messi reformulat a organitzador de joc. Com si volgués imaginar-se en el rol que tindrà quan passi dels 30 anys, al mig del camp, Messi va enviar pilotes darrere la defensa rival, on Neymar les sap buscar. Així va marcar el brasiler el primer gol -tercer gol seu amb assistència de Messi- i va començar a decidir-se el partit.

Luis Enrique deia abans de jugar al camp del Llevant que els elogis solen ser en part negatius, ja que poden amagar els defectes. Rakitic, per exemple, va perdre tres pilotes amb empat al marcador, però en una va refer l’errada evitant que Víctor Casadesús fes el gol, en una acció defensiva brillant. Després va fer el 0-2 amb un xut increïble que va acabar de fer oblidar les errades anteriors. Els gols del líder de la Lliga també van amagar els problemes per donar velocitat a la pilota durant els 30 minuts i els patiments amb algunes contres locals. La qualitat del Barça, però, va evitar que el partit s’acabés convertint en una repetició d’aquell contra l’Apoel.

Amb un equip titular que feia patxoca sense Piqué, els jugadors del Barça van saber fer-se costat en defensa quan es perdia la pilota, amb ajudes d’Alba i Rakitic. L’equip va demostrar molt caràcter i sacrifi col·lectiu, però també va quedar clar que, per obrir defenses rivals, depèn massa de Messi. L’argentí, amagat durant 25 minuts, va fer un pas enrere sobre el camp i l’equip en va fer dos endavant. Va començar a donar assistències i a entrar des de la segona línia, donant el primer gol a Neymar, fallant un penal en què va forçar la vermella i participant en la jugada del gol de Rakitic. Líder incontestable de l’equip, Messi va marcar diferències en un partit que s’hauria pogut convertir en una pedra a la sabata sense un gol abans del descans.

A la segona part, sense Neymar, substituït per precaució, el Barça va continuar disfrutant, amb gols de Sandro, Pedro i, finalment, el de Messi. L’argentí acumula 5 assistències a la Lliga, 3 gols i ha participat en 8 dels 11 gols blaugranes. L’equip de Luis Enrique ha guanyat tots els partits, encara no ha encaixat cap gol -Bravo va tornar a ser un espectador- i marca. I, de passada, es va poder dosificar ara que el calendari fa pujada.