Esports 21/07/2012

El Barça es planteja apujar l'abonament el 2013

El preu de l'abonament del Camp Nou és el més econòmic dels clubs d'elit d'Europa. Per això, el Barça creu que s'han d'apujar les tarifes més enllà de l'IPC i l'IVA a partir de la temporada 2013-14.

Albert Solé
2 min
EL CAMP NOU, MÉS CAR 
 El soci del Barça és el que paga menys per l'abonament de la temporada entre els clubs punters d'Europa, i el club ho vol actualitzar.

BARCELONA.El Barça es planteja seriosament fer una pujada important del preu dels abonaments del Camp Nou per a la temporada 2013-14. El preu del seient a l'estadi tot l'any actualment per a un soci varia entre els 300 euros i els 1.000 euros -llotja vip -, i el vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, considera que cal actualitzar-lo. Agafant l'abonament més econòmic, si el Barça juga uns 30 partits a l'any a l'estadi, cada partit costa uns 10 euros. "No pot ser que costi gairebé el mateix anar al cine que anar al Camp Nou a veure jugar els millors futbolistes del món", afirma Faus.

El vicepresident blaugrana explicava ahir que volen obrir aquest debat amb els socis compromissaris en la pròxima assemblea de socis, a finals de setembre (el 22 o el 23), i que, tot i que el preu serà sempre per sota del preu de mercat que paguen els socis dels clubs punters d'Europa -"perquè el Barça és un club social"-, haurà de ser força superior a l'actual.

Així, si s'aprova l'augment, l'estiu del 2013 el preu de cada abonament pujarà l'IPC que toqui en aquell moment, més el 3% de l'IVA que pujarà aquest setembre però que per als abonaments del curs 2012-13 no s'ha pogut repercutir encara (del 18% al 21%), i l'augment que cregui just la junta directiva.

Sandro Rosell, en campanya electoral, va prometre que durant dos anys no apujaria l'abonament de l'estadi, i ho ha fet tres anys seguits (només ha apujat l'IPC). La directiva, però, entén que ara mateix cal posar al dia aquests preus. El que segur que no faran és treure els partits de Champions de l'abonament de la Lliga, com fa el Reial Madrid. "Dels clubs del nostre nivell, som els que menys ingressem pels abonaments, 30 milions d'euros", explicava Faus, que recordava, a més, que els ingressos per la venda directa d'entrades, gràcies al Seient Lliure -que funciona molt bé-, són fins i tot superiors (48 milions).

Javi Martínez, d'entrada no

Segons el pla estratègic del Barça, cada temporada la direcció esportiva té 40 milions per fitxar (per a tot el club). L'estiu passat van superar aquesta xifra amb Cesc i Alexis, per aquest motiu el vicepresident econòmic no veu viable tornar a superar els 40 milions pressupostats per a aquest estiu amb Jordi Alba (14 milions ja pagats) i Javi Martínez (40 més). "Des del punt de vista financer, no es poden superar els 40 milions per temporada cada any". Però ha afegit: "Si volem fer-ho, es pot fer, però s'hauria de canviar el pla estratègic del club".

"El Barça no serà més sostenible o menys per fitxar per 25 milions o per 30, el que importa és la línia que ha marcat la directiva, i nosaltres pensem a llarg termini, no ens deixarem endur pel curt termini".

stats