Esports 09/04/2011

El Barça rep un renovat Almeria amb la pressió de no poder fallar abans del Bernabéu

Natalia Arroyo
2 min
Pinto serà dubte fins a última hora.

Barcelona.A cegues. L'Almeria estrenarà entrenador al Camp Nou, Roberto Olabe, i el cos tècnic del Barça no ha pogut preparar el partit com voldria perquè desconeix la filosofia de joc d'Olabe. "No tenim referència de com jugaran, ni sabem quina estratègia tenen, com atacaran o com defensaran", avisava Guardiola en roda de premsa. No és el millor escenari per a un entrenador meticulós com ell, estudiós dels rivals. Però això no s'acceptarà com a excusa perquè només val la victòria. Ensopegar no és una opció. S'ha d'arribar al Bernabéu amb el Reial Madrid, com a mínim, a vuit punts.

Guardiola posa d'exemple l'Sporting la jornada passada i el Schalke a Milà en Champions per alertar que rivals aparentment tan inferiors com l'Almeria, cuer amb 26 punts, són molt perillosos perquè tothom espera una golejada, amb una victòria fàcil del Barça. Però no és tan fàcil sortir concentrats.

El Barça tindrà les baixes segures de Puyol i Abidal, a més de les de Víctor Valdés i Busquets, sancionats després de veure la cinquena targeta groga al Madrigal. Això dóna una nova oportunitat a Gaby Milito com a parella de central amb Gerard Piqué, que podria sortir d'inici i descansar a la segona meitat, en benefici d'Andreu Fontàs, amb la qual cosa el Barça defensaria amb dos centrals esquerrans. De laterals, la dreta serà per a Alves o Adriano (qui menys descans necessiti després de l'esforç de Champions o de cara a la tornada a Donetsk) i l'esquerra per a Maxwell, que ja està disponible i probablement jugarà de titular, per anar agafant el rodatge de minuts que necessitarà per ajudar l'equip en el tram final de Lliga.

Qui farà de Valdés?

És sota pals on el tècnic del Barça té més problemes. Sense Valdés, l'opció lògica seria Pinto, però el gadità no està del tot recuperat de la distensió al turmell i podria ser baixa si no supera l'últim entrenament en la sessió d'avui al matí. El seu lloc, si no pot jugar, l'ocuparia Rubén Miño, del filial, i Oier Olazábal s'asseuria a la banqueta.

Mascherano seguirà sent el pivot defensiu i l'equip necessitarà el seu recorregut per corregir els problemes de velocitat que té el Barça en defensa i que Pep accepta amb naturalitat. Una, perquè les baixes ja fa temps que Guardiola les té "assumides" i, dues, perquè "el 99,9% dels equips juguen contra el Barça amb pilotes a l'esquena i al contraatac". L'Almeria no serà diferent, amb Piatti, Uche i Crusat com a amenaces més clares en atac. Autèntiques bales que posaran a prova el Barça. Això podria fer que Xavi o Iniesta (un dels dos) no sortís d'inici per donar continuïtat al treball fosc de Keita.

Els culers agrairan el retorn de Pedro, recuperat de la pubàlgia. La pressió contagiosa del canari serà clau per permetre al Barça ser àgil en la transició. L'acompanyaran Messi i Villa, tot i que l'asturià podria deixar el seu lloc a Bojan o Afellay, més frescos.

stats