BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 21/04/2014

El Barça s’abona a la ‘final four’

L’equip de Xavi Pascual disputarà la seva cinquena fase final en els últims sis anys

Des que Xavi Pascual va arribar a la banqueta del Barça, l’equip blaugrana tan sols ha deixat de disputar una edició de la final four (2011). El conjunt català -que ahir va aconseguir la victòria a l’Abdi Ipekci Arena d’Istanbul, va eliminar el Galatasaray per la via ràpida (3-0) i va segellar la seva cinquena classificació per a la fase final en els últims sis anys- ha convertit en rutina l’èxit.

Sense Joan Carles Navarro, que es va quedar a Barcelona per recuperar-se d’una elongació al bíceps femoral de la cama dreta, i amb una posada en escena discreta en què els jugadors de l’equip català van fallar 13 dels primers 17 tirs que van intentar, el Barça va patir per certificar la seva classificació. Motivat pels seus aficionats i pel retorn de Carlos Arroyo, el Galatasaray va trobar les pessigolles al conjunt que entrena Xavi Pascual. Durant molts minuts, el Barça no va trobar una rotació còmoda i la majoria dels canvis es van fer pensant en com tapar algunes de les fuites d’aigua més evidents. En lloc d’atacar, l’equip es va defensar. A més, ho va fer sense la seva duresa habitual, una circumstància que va permetre al conjunt turc anotar 40 punts en els primers 20 minuts.

Després d’estudiar els dos primers partits, Ergin Ataman va descobrir alguns dels pocs punts febles del Barça i ahir els va atacar sense dissimular. El Galatasaray va evitar que l’equip blaugrana corregués i va concentrar esforços defensius en determinats jugadors i zones de la pista. En atac, Zoran Erceg va buscar els defectes que Erazem Lorbek i Bostjan Nachbar tenen a la posició de quatre.

El Barça, que va arribar a perdre per vuit punts de diferència, va trigar gairebé mitja hora a recuperar la responsabilitat i capgirar el marcador. Marcelinho Huertas, que va acabar amb 16 punts, va liderar el joc de l’equip blaugrana en els minuts decisius, quan el conjunt català va aconseguir una renda de set punts (60-67). El Galatasaray va sorprendre el Barça amb una defensa en zona i va capgirar el marcador amb un parcial de 10-1 (70-68), però l’equip de Xavi Pascual va saber reaccionar i jugar l’últim minut amb més encert.

El conjunt català va saber defensar Carlos Arroyo en els últims atacs i certificar el triomf amb l’encert de Brad Oleson des de la línia de tirs lliures. “El partit ha sigut molt ajustat i qualsevol dels dos equips hauria pogut guanyar, però hem aconseguit fer tres bones defenses que ens han donat la victòria”, va dir Xavi Pascual.

Els abonaments, dimecres

Els Barça posarà a la venda dimecres els abonaments per a la final four de l’Eurolliga, que es jugarà del 16 al 18 de maig a Milà. Els abonats al Palau Blaugrana tindran prioritat. El rival de l’equip català a les semifinals sortirà de la sèrie que enfronta el Reial Madrid amb l’Olympiacos.