COPA DEL REI
Esports 23/12/2011

El Barça tanca l'any amb la golejada més gran de Guardiola

Albert Solé

BARCELONAGuardiola va dir dimecres que el partit contra l'Hospi era molt perillós després d'haver-se convertit en els millors del món i d'un viatge en avió de més de 10 hores des del Japó. Va conscienciar tant els seus jugadors que calia estar molt atents que a la mitja part ja estava tot resolt (5-0). De fet, el mateix tècnic hi va ajudar molt amb l'alineació que va posar d'entrada, amb els onze titulars del primer equip -Cuenca ja en forma part, a la pràctica-, per demostrar a tothom que es prenia molt seriosament el partit. L'equip va captar el missatge i, a pesar que la primera ocasió va ser de l'Hospi -David Prats de cap als 11 minuts-, va sortir a resoldre l'eliminatòria ràpidament.

Pedro als 11 minuts va trencar la resistència riberenca amb un gol de penal -inexistent: Cuenca es va deixar caure davant un mínim contacte de Moussa-, i a partir d'aquí el xàfec blaugrana va ser imparable. Els Cesc, Iniesta i Xavi van començar a tocar la pilota cada cop més de pressa, i l'Hospi ni l'olorava. Els gols van anar caient com fruita madura. Iniesta va culminar a porteria buida una paret de luxe entre Cesc i Iniesta (minut 18); Thiago va pispar la pilota a Castaño, que es va adormir, a la frontal de l'àrea i va marcar a plaer (minut 22); Xavi va marcar a passada de Cesc (35), i Tello després d'una cavalcada tot sol per l'esquerra de camp a camp (al 42). Amb el 5-0 al descans el Barça va demostrar, com diu sempre Guardiola, que la millor manera de respectar un rival és prendre's el partit seriosament.

Màxim respecte

I tant de respecte li tenien a l'Hospi que a la segona part no van aixecar el peu de l'accelerador. Cristian Tello, del filial, molt motivat, va fer una jugada excel·lent per l'esquerra i va fer la passada de la mort, que va aprofitar Cuenca tot just començar. Aquest Barça, el de Guardiola, no regala cap partit per falta de ganes, i sempre juga atacant, mentre que l'Hospi mirava d'aguantar la golejada amb dignitat. Thiago va fer el setè gol de penal -aquest sí que va ser clar, sobre Cuenca- i encara quedaven 35 minuts per jugar. Ahir Tello tenia moltes ganes de deixar la seva targeta de visita a Guardiola, i va marcar el vuitè amb una exhibició tècnica. Cuenca va fer el novè, el seu tercer de la nit, per tancar la golejada més gran de l'època Guardiola.

El Barça no volia ensurts com els que va viure el Guardiola de jugador, i al final va acabar golejant sense pietat un Hospitalet que en el partit d'anada a la Feixa Llarga va posar les coses molt difícils als blaugranes -van perdre només per 0-1-. Potser precisament per aquest record, el tècnic del Barça no va voler fer cap concessió al rival.

La nota negra del partit va ser la lesió d'Iniesta, que, per sort per a Guardiola, es va quedar només amb 15 dies de baixa, cosa que, amb les vacances de Nadal, la fa menys greu del que podria haver estat. Amb l'ensurt que es va endur Guardiola en veure la cara d'Iniesta en sortir del camp als 28 minut de la primera part, el tècnic no ho va dubtar i va treure també Xavi de la gespa als 35 minuts, per si de cas.