MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 25/07/2011

Bernie Ecclestone: "Pensava que no hi tornaria a haver F-1 a Catalunya mai més"

Catalunya "No passaria res si Montmeló volgués deixar de fer la cursa un parell d'anys" Camps "Em sap greu que hagi dimitit. Ha fet una feina fantàstica"

Josep Lluís Merlos
3 min
Bernie Ecclestone pica l'ullet a la càmera durant la celebració del Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1.

NürburgringEl GP d'Alemanya ha estat el primer de la segona meitat de la temporada. Bernie Ecclestone fa balanç d'aquesta part de l'any i a Nürburgring ha parlat de moltes coses, com ara la continuïtat del Gran Premi d'Espanya al Circuit de Catalunya.

Estem a la meitat de la temporada. Quina avaluació en fa?

Al començament no podíem estar-ne gaire satisfets, perquè Vettel quedava molt per davant de la resta. Però ara sí, perquè hi ha uns quants nois que li poden plantar cara. Qui sap què passarà d'ara endavant...

L'equip Red Bull té un marge molt gran respecte de la resta. Això és bo per a l'espectacle?

La gent ara espera qui pot guanyar-los, i això pot passar. El més important és que encara hi ha equips que els poden superar, el que manté molt viu l'interès pel certamen.

Vostè ha expressat les seves queixes per com podrien ser els motors de la F-1 en el futur, s'ha queixat que fa rien un soroll poc engrescador... Amb les propostes noves de la FIA, pensa el mateix?

Crec que ara, amb els motors V6 que tindrem, les coses pinten més bé que abans, però si hagués prosperat la idea dels motors de quatre cilindres això hauria estat un desastre.

Coneixem el calendari per al 2012, amb 21 curses. En el passat vostè va parlar de 25 curses com a format ideal, però Jean Todt diu que l'any vinent només n'hi haurà 20... Li va bé això?

No volem 25 curses. Jo mai ho he dit, això. Vint és el format adequat.

En relació amb aquest tema, ara hi ha dues curses a l'Estat espanyol i n'hi ha que diuen que en un futur el Gran Premi d'Espanya es podria alternar entre València i Catalunya.

M'ho van suggerir i, de fet, fins fa dues setmanes pensava que la cursa de Barcelona ja no es tornaria a fer mai més.

Ni tan sols l'any vinent?

No, ni l'any vinent. Però ara estem enmig d'un termini amb obligacions contractuals vigents per les dues parts. Som amics, conec la gent del RACC i no passaria res si Barcelona decidís no fer la cursa un parell d'anys. Per això em van suggerir alternar Barcelona i València, però la negociació està oberta. Després podem tornar a parlar de continuar fent la cursa a Catalunya, a València o alternar escenaris.

Però vostè està satisfet amb aquestes dues curses?

Sí... i tant! És molt bo tenir-ne dues tan ben fetes: una en un circuit urbà i l'altra en una pista normal.

Hi ha hagut alguns canvis a Catalunya. Com sap hi ha una gestió nova al Circuit. Què n'espera d'ells?

Haurem d'esperar un temps per veure com ho fan, perquè ara per ara són molt nous.

En relació amb València, sempre ha expressat el seu suport a Francisco Camps, que ha dimitit. Això pot afectar el futur d'aquesta cursa?

No hi haurà cap diferència. És una llàstima que hagi dimitit, perquè Camps sempre havia donat suport a la cursa que era fantàstic. Camps va fer una feina meravellosa a València, per la ciutat i per la F-1.

Com han de millorar les curses espanyoles? Què espera que canviï?

No sabria què dir-li, perquè realment ho fan molt bé. No és aquest el problema... ho fan molt bé.

Aquesta setmana Rupert Murdoch ha estat notícia. Es parla d'una venda hipotètica de la F-1 en el futur i alguns apunten que l'imperi Murdoch hi podria estar interessat. La situació de Murdoch podria condicionar la proposta?

Nosaltres no hem estat mai interessats a vendre la nostra companyia, tot i que s'han dit moltes coses. Crec que mai no hi ha hagut una proposta seriosa de ningú.

Tothom parla del futur de la F-1. Alguns analistes parlen de l'organització de campionats paral·lels. Això té cap credibilitat?

Si ho volen fer, que ho facin. Endavant! No hi ha cap problema.

Se sent satisfet de la manera que s'ha gestionat la cancel·lació del GP de Bahrain?

Per descomptat que sí. No es podia organitzar res si no sabíem què podia passar...

I tindrem Bahrain com a primera cursa de l'any vinent?

Encara no hem acabat el calendari, però Bahrain hi serà.

stats