BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 05/06/2011

Bilbao ja no tan sols celebra els gols de l'Athletic Club

àlex Gozalbo
2 min
Aaron Jackson es va posar la samarreta d'Aitor Ocio per celebrar la classificació a la final de l'ACB.

Bilbao fa més d'un segle que celebra amb entusiasme els gols de l'Athletic Club. La resta d'iniciatives esportives han patit per guanyar-se un espai i no sempre ho han tingut fàcil per aconseguir la visibilitat necessària. Fins que va arribar el Bizkaia Bilbao Basket, un projecte que ha entès que l'objectiu no és competir amb el futbol sinó guanyar-se la seva complicitat.

Al cap de pocs segons d'eliminar el Reial Madrid, un parell de jugadors del Bizkaia Bilbao Basket van celebrar la classificació per a la final de l'ACB amb samarretes de l'Athletic Club. Kostas Vasileiadis, un aler grec capaç de destarotar qualsevol partit amb els seus triples, va optar per la de Gaizka Toquero, mentre que Aaron Jackson, un base nord-americà atípic a qui li agrada el futbol, es va posar la d'Aitor Ocio. No va ser casualitat. De fet, no és difícil veure jugadors de tots dos equips junts pel Zazpi Kaleak, el casc antic de Bilbao.

Un altre miracle

Ningú dóna opcions al Bizkaia Bilbao Basket de guanyar la final de l'ACB contra el Regal Barça, però això no és important. L'equip basc tampoc no era favorit contra el Power Electronics València i el Reial Madrid, i això no va ser cap inconvenient per seguir endavant.

La presència aquesta temporada del Bizkaia Bilbao Basket a la final de l'ACB recorda la del TDK Manresa l'any 1998. L'equip del Bages, com ha fet el conjunt basc, va superar els quarts de final i les semifinals amb el factor pista en contra i ningú apostava per ells com a aspirants al títol. Paco Vázquez, que formava part d'aquell equip, juga ara al Bizkaia Bilbao Basket.

"El més complicat de cara a la final serà frenar l'eufòria de la gent. No podem oblidar que el Regal Barça és un equip de final d'Eurolliga. Si aquest any no l'ha jugat és per algun contratemps que ha tingut", assegura Vázquez, que destaca el paper del públic.

L'escorta eivissenc ha passat de ser empès pel Nou Congost a tenir a favor l'efecte Miribilla, on més de 8.600 espectadors omplen el pavelló a cada partit de play-off . Una situació molt diferent de la que s'ha viscut fins ara al Palau Blaugrana, on el Regal Barça tan sols ha reunit una mitjana de 4.504 espectadors en els quatre partits que ha jugat contra l'Unicaja i el Caja Laboral. Els dos primers partits de la final es jugaran dijous i dissabte a Barcelona.

stats