ASSALT A ALMERIA
Esports 05/02/2011

Cal omplir el buit de Baena I Duscher al doble pivot

Natalia Arroyo
2 min
Joan Verdú és una de les dues peces que Pochettino haurà de moure per suplir les baixes de Baena i Duscher al doble pivot.

Barcelona.Totes les alineacions i convocatòries es fan en funció de múltiples variables que l'entrenador ha de mesurar, com ara l'estat físic o psicològic dels seus homes, les debilitats i fortaleses del rival i la necessitat de puntuar. En aquest cas, a Pochettino no només l'inquieta el partit que imagina contra l'Almeria, sinó també els possibles recanvis que li quedin a la banqueta en funció de l'onze que alineï.

Sense Baena, encara lesionat, ni Duscher, sancionat per acumulació de targetes, Pochettino té el dubte de qui ha d'acompanyar Javi Márquez al centre del camp. Una opció és avançar la posició de Forlín i situar el recuperat Galán al centre de la defensa amb Amat, cosa que deixaria la resta de posicions igual que diumenge contra el Vila-real.

Una opció arriscada

L'altra possibilitat és fer recular Verdú i reconstruir l'atac amb Álvaro en punta i Sergio García, Luis García i Callejón en línia de tres al darrere. El problema d'aquesta opció és que tota l'artilleria sortiria d'inici i, si calgués reaccionar durant el partit, només quedaria l'opció de Dátolo per reactivar l'apartat ofensiu.

¿Això és determinant? Ho pot ser per decidir entre una opció o una altra. La primera alternativa és més conservadora i mou menys l'esquema d'un bloc que juga de memòria quan combina jugadors d'ofici amb jugador de màgia. Traduït a peces dins el camp, s'equilibraria el doble pivot amb un jugador creatiu, Javi Márquez, i Forlín, més de contenció. Comptant que es mantingui Sergio Garcia a la titularitat, quedaria Álvaro a la banqueta per si convingués reaccionar durant el matx.

El risc d'aquesta proposta és que l'equip perdi toc i alhora contundència en l'eix de la defensa, perquè a Galán, candidat a central, encara li falta rodatge després de quatre mesos lesionat.

La versió més atrevida i arriscada de Pochettino s'amaga darrere l'última alternativa. Si el tècnic vol provocar un partit de clara superioritat de l'Espanyol amb la pilota, fer jugar Verdú i Javi Márquez al doble pivot ha de ser una garantia. Tots dos són els jugadors de més toc de la plantilla i podrien enllaçar amb un atac molt més ofensiu que mai.

Pel que fa al bàndol andalús, José Luis Oltra recupera Piatti i Marcelo Silva i aposta per la velocitat dels seus davanters, especialment de Crusat i Ulloa, per sorprendre l'Espanyol.

Punt d'inflexió?

El de l'Almeria és un d'aquells partits que poden acabar de catapultar l'Espanyol a la zona alta de la classificació. Si bé no serà un partit definitiu passi el que passi, sí que pot acabar de definir la personalitat d'un equip que aspira a consolidar la seva plaça d'Europa League (és cinquè, a set punts de l'Atlètic de Madrid i el Sevilla), sense deixar de somiar aprofitar alguna ensopegada del València o el Vila-real per ocupar la desitjada zona Champions.

Part de la moral i confiança abans de rebre el Madrid a Cornellà-El Prat (encara no toca pensar-hi), passa per sumar tres punts al Juegos del Mediterráneo contra un rival que lluita per sortir del descens, una guerra oblidada ja fa mesos pels periquitos. Però, per damunt dels tres punts, tornarà a ser clau la manera com s'afronti el partit, seguir exhibint bon joc i aquest "futbol vistós" que Oltra destaca de l'estil de l'Espanyol, de qui diu que està al "nivell del Barça o el Vila-real".

stats