MERCAT
Esports 05/06/2012

Cap bogeria per Thiago Silva

El Milan no té previst vendre Thiago Silva i el Barça no pot ni vol pagar més de 40 milions pel central. Portar el brasiler al Camp Nou, doncs, serà més complicat que fitxar Jordi Alba.

T.p. / à.g.
3 min
UN JUGADOR CAR  Thiago Silva durant  el partit que la selecció brasilera va perdre amb Mèxic  aquest cap de setmana.

BARCELONA.L'intermediari italià Ernesto Bronzetti, representant amb poders per negociar en nom del Milan, va ser ahir a Barcelona acompanyant Adriano Galliani, administrador delegat del club rossonero . Tots dos han passat uns dies a Barcelona dins de la ruta d'un creuer organitzat per un dels patrocinadors del Milan, un fet que va fer pensar en una possible trobada amb la secretaria tècnica del Barça per parlar de Thiago Silva, un dels jugadors a l'agenda blaugrana.

Bronzetti, però, va ser molt clar ahir quan va afirmar en declaracions a RAC1 que no mantindria cap reunió amb representants blaugranes. "Thiago Silva no es vendrà, si no és que arriba una oferta per tornar-se bojos", va dir Bronzetti, que va afegir que el club italià "ja ha rebutjat una oferta de 40 milions per Thiago Silva". Es referia a l'interès del París Saint-Germain, que disposa de molts diners aportats pels seus propietaris del golf Pèrsic. Cal recordar que diumenge l'administrador del Milan, Adriano Galliani, es va mostrar menys contundent que Bronzetti quan li van preguntar pel futur del defensa rossonero en el seu desembarcament a Barcelona. "No sé si Thiago Silva seguirà al Milan en el futur. Ibrahimovic sí que té plaça segura, li donaré el 10 que li vaig prometre [queda lliure amb la marxa de Clarence Seedorf], però amb Thiago ja es veurà", va dir.

El Milan no vol vendre

Qui també ha dit la seva sobre Thiago Silva és l'entrenador del Milan, Massimiliano Allegri, que ha declarat que seria "molt greu perdre un dels millors defenses del món". El Milan no té previst vendre Thiago, ja que després de perdre la lliga davant de la Juve el club milanès vol reforçar la plantilla, i Thiago Silva és un dels pocs jugadors defensius de primer nivell que passen dels 30 anys. Silvio Berlusconi, el propietari del club, ha demanat reforçar bé l'equip perquè després de veure's aparat del poder polític vol utilitzar el club per netejar la seva imatge. La idea dels llombards, doncs, és no vendre Thiago Silva si no arriba una oferta esbojarrada. Una mena d'oferta que el Barça no estaria disposat a fer, ja que la directiva de Sandro Rosell vol cuidar molt l'aspecte econòmic.

El Barça ha decidit anar pas a pas i la gran prioritat és un lateral, Jordi Alba. El València demana 15 milions d'euros, però el Barça n'ofereix 12 per un jugador que ha expressat el seu desig de tornar a ser blaugrana, després del seu pas per La Masia. A València, de fet, ja es busca un substitut per al lateral català. I el mateix jugador ha reconegut, en converses amb els jugadors del Barça amb qui comparteix la concentració de la selecció espanyola, que les negociacions van pel bon camí.

La directiva, la secretaria tècnica i el cos tècnic blaugranes, que ja s'han reunit dos cops per parlar del mercat durant els últims dies i que podrien fer-ho de nou en les pròximes hores, treballen fort per poder iniciar les negociacions oficials amb el València amb optimisme. Fins ara s'han aproximat posicions, però no s'ha anat gaire més lluny. "Intueixo que hi ha un interès del Barça per fitxar Jordi Alba, però encara no s'han iniciat converses", va afirmar ahir mateix el president del València.

Reunió a Figueres

El president del Barça, Sandro Rosell, va presidir la reunió itinerant de la junta directiva que es va fer ahir a Figueres. L'únic directiu que va arribar més tard va ser el vicepresident Josep Maria Bartomeu, que es va reunir amb la resta dels seus companys després de dinar.

Bartomeu és una de les figures claus quan el Barça negocia per fitxar jugadors, però tant el València com el Milan ara mateix neguen que ja existeixin negociacions obertes per fitxar Jordi Alba -que sembla destinat a ser el primer reforç blaugrana- i Thiago Silva -que haurà de fer el que pugui per aconseguir forçar que el Milan cedeixi una mica.

stats