UNA LESIÓ INESPERADA
Esports 09/05/2012

Carles Puyol es trenca

Puyol serà baixa les pròximes sis setmanes i es perdrà la final de la Copa del Rei i l'Eurocopa a l'estiu. El defensa del Barça se sotmetrà a una artroscòpia dissabte per resoldre les molèsties que té al genoll.

Natalia Arroyo
3 min
EL LÍDER DE L'ESPRINT FINAL
 Carles Puyol ha comandat el Barça en el tram final de temporada participant sense descans en els 15 últims partits de l'equip en menys de dos mesos. L'esforç de remuntar punts al Madrid a la Lliga i les dures eliminatòries de Champions, com la del Chelsea (foto), li han acabat passant factura.

BARCELONA.Carles Puyol tornarà a passar per quiròfan per resoldre les molèsties que segueix patint al genoll dret, la mateixa articulació que el va tenir parat gairebé mig any la temporada passada. Ahir ho va confirmar el Barça en un comunicat mèdic que explicava que el defensa va acabar el partit contra l'Espanyol amb problemes físics i que, després de les proves a què s'ha sotmès en les últimes hores, s'ha decidit fer una artroscòpia de neteja. L'operació serà dirigida pel doctor Ramon Cugat i el temps aproximat de baixa rondarà les sis setmanes. Per tant, el defensa no podrà jugar la final de la Copa del Rei contra l'Athletic Club ni arribarà a temps de disputar l'Eurocopa amb la selecció espanyola.

Notícia inesperada

Aparentment, el capità del Barça va abandonar el terreny de joc dissabte al vespre després del derbi amb total normalitat. Cap mostra de dolor, cap indici de lesió. L'equip va tenir dos dies de descans, però les sensacions de Puyol no eren bones. El servei mèdic del club va realitzar diverses proves per avaluar l'estat del futbolista per decidir, finalment, que havia de passar per quiròfan.

Dilluns al vespre, de fet, el mateix Puyol va informar Vicente del Bosque, el seleccionador espanyol, de la situació. "És una baixa molt important. És un noi molt carismàtic, ens dóna molt dins i fora del camp", va explicar el tècnic. La preocupació a Madrid era màxima perquè el capità blaugrana és un dels artífexs de l'èxit de la roja .

A Can Barça, però, la preocupació és molt més urgent. Puyol es perdrà la final de la Copa del Rei del 25 de maig contra l'Athletic Club, una cita en què els blaugranes esperaven que el capità alcés el títol al Vicente Calderón. "És una baixa molt important de cara a la final de Copa -apuntava ahir Thiago en roda de premsa-. És una referència en tots els partits, per la seva constància, pel nivell a què està jugant des de fa tants anys en el millor club del món".

L'estat de forma de Puyol en el tram final de Lliga era molt bo i apuntava a titular contra els bascos. Dels últims 15 partits jugats, el de la Pobla havia disputat el 92% dels minuts (1.243 d'un total de 1.350) i havia sigut titular en els últims tretze enfrontaments; només contra el Màlaga va ser substituït (al minut 68). La seva aportació des del març havia estat clau per afrontar la remuntada a la Lliga i les eliminatòries decisives a la Champions contra el Milan i el Chelsea.

En els dos partits de Lliga contra l'Athletic, però, el 5 blaugrana s'havia quedat a la banqueta. A San Mamés Guardiola va apostar per una defensa de tres formada per Mascherano, Piqué i Abidal, mentre que al Camp Nou la línia de quatre al darrere va comptar amb Alves, Piqué, Mascherano i Adriano. Puyol no va disputar ni un sol minut en els duels contra els de Bielsa.

Piqué s'entrena amb normalitat

Després de dos dies de festa, el Barça va tornar als entrenaments ahir, una sessió que Gerard Piqué, convalescent l'última setmana pel traumatisme patit contra el Chelsea, va poder completar al mateix ritme que la resta del grup. El barceloní tindrà un partit, el del Betis aquest dissabte, per recuperar ritme i poder afrontar amb garanties la final de Copa. La baixa de Puyol el torna a fer protagonista.

Alexis Sánchez, amb una contusió, va entrenar-se al marge i Keita, amb molèsties al soli, va fer treball específic. Qui no va ser-hi va ser Tito Vilanova, que tenia febre.

stats