Esports 27/09/2013

La Champions es queda a Vila-real

Els groguets s'imposen a l'Espanyol en la lluita per la quarta plaça

Albert Llimós

BarcelonaEl Vila-real va rebaixar ahir a la nit l'eufòria de l'Espanyol amb una justa victòria 2 a 1, i va endur-se d'aquesta manera el duel per assolir la quarta plaça, la que dóna accés a la Lliga de Campions.

El conjunt blanc-i-blau va presentar-se al Madrigal amb vuit canvis respecte a l'equip que havia guanyat dilluns l'Athletic de Bilbao. Javier Aguirre havia anunciat modificacions en l'onze, però la sotragada a l'equip titular va ser gegant. Només Casilla, Moreno i Sergio García van mantenir la titularitat. A més a més, els catalans van disposar d'inici una línia defensiva amb molt pocs minuts aquesta temporada: Mattioni i Clerc als laterals, Sidnei i Moreno a l'eix central.

El conjunt de Marcelino va aprofitar la revolució de Javier Aguirre i el francès Jérémy Perbet va superar Kiko Casillas al mig minut de joc. Dur revés per a un equip jove, i amb moltes variacions. Durant els primers 45 minuts els catalans van sucumbir al futbol de toc que orquestrava Cani a la medul·lar, i sobretot a la velocitat de Giovani, que va desaprofitar dues jugades d'un contra un amb Kiko Casilla per poder eixamplar distàncies.

Durant la primera part l'Espanyol només va crear perill a través d'un remat mossegat del debutant Sidnei, que s'havia incorporat des de l'eix de la defensa. La pilota va colpejar la mà d'un defensor, tot i que ni els jugadors blanc-i-blaus van reclamar penal.

A la represa, Aguirre va situar sobre el terreny de joc del Madrigal dos dels seus jugadors insígnia, Víctor Sánchez i Stuani. L'Espanyol va tancar els locals a la seva àrea, però les millors oportunitats seguien sent per als jugadors dirigits per Marcelino. En una sortida veloç per banda esquerra, Cani va trobar el carril lliure per arribar fins a la línia de fons i servir el 2 a 0 a Jonathan Pereira, que acabava d'entrar al camp.

Quan el partit semblava sentenciat va aparèixer la solitària figura de Sergio García per treure del no-res una jugada impossible que va definir amb un fort xut al pal curt que va sorprendre Asenjo. En els deu minuts finals, l'Espanyol ho va intentar en va, ja que una vegada i una altra topava amb el ferri sistema defensiu d'un equip que acaba d'ascendir i que presenta credencials per anar a la Champions.