FUNDACIÓ QATAR
Esports 20/09/2011

Consulta Qatar podria insistir en el referèndum el 2012

Toni Freixa va assegurar a Consulta Qatar que el resultat d'un referèndum sobre la Fundació Qatar anul·laria la votació de dissabte, i la plataforma podria demanar-lo en l'assemblea de l'any que ve.

Marcel Sanromà
2 min
Consulta Qatar podria insistir en el referèndum el 2012

Barcelona.Consulta Qatar demana als socis compromissaris que a l'assemblea de dissabte votin en blanc sobre el patrocini de la Fundació Qatar. La plataforma creu que l'ideal és que es convoqui un referèndum perquè tots els socis opinin sobre aquesta qüestió, però finalment no ho podran demanar en aquesta edició perquè no han obtingut prou signatures per sol·licitar la introducció d'un punt a l'ordre del dia. N'han recollit 5.736 i, segons diuen que els va anunciar la junta la setmana passada, en calen 9.000.

Però Consulta Qatar podria no rendir-se. D'entrada, accepten que si els socis compromissaris voten en massa a favor de l'acord, ells plegaran i donaran el resultat per bo. Si el resultat no és clar, però, ja sigui perquè la seva petició del vot en blanc prospera o perquè hi ha un frec a frec entre el sí i el no, no descarten insistir en el referèndum.

Aquest any no pot ser, però sí que podria ser el 2012. Segons Font, en la reunió que van mantenir amb la junta i el president Rosell el 7 de setembre, Toni Freixa, portaveu del club, va reconèixer -i l'hi van fer repetir- que el resultat d'un eventual referèndum passaria per sobre del que votin dissabte els compromissaris blaugranes. Per tant, Consulta Qatar podria continuar recollint signatures durant tot un any per demanar la introducció d'un punt del dia en l'assemblea ordinària del 2012 perquè els socis votin a favor o en contra de convocar un referèndum sobre el patrocini de la samarreta.

En qualsevol cas, tant Font com Cases van reconèixer que a partir del dia 24 descansaran, perquè estan "molt cansats". "Arriba un punt en què desitges que dissabte els socis votin en massa a favor de l'acord i s'acabi tot", confessava Font.

Falta de transparència

Tot i que els dos impulsors de la iniciativa van lloar les formes dels membres de la junta amb ells, Font i Cases van retreure al Barça la seva "falta de transparència i pluralitat". A més, Consulta Qatar denuncia que la junta "té molt interioritzat el discurs de la por", i Font es qüestionava: "No tinc un màster MBA, però no deu ser gaire difícil aconseguir patrocinis per a una samarreta tan atractiva com la del Barça".

Tot i que la junta havia donat a l'únic soci compromissari que forma part de la plataforma un temps extraordinari per explicar-se, aquesta persona és a l'hospital i des de la plataforma demanen a qualsevol compromissari que simpatitizi amb la seva proposta que s'ofereixi a representar-los davant l'assemblea.

stats