HANDBOL
Esports 12/03/2012

La Copa del Rei desmunta el Barça

à.g.
2 min
Roberto García Parrondo supera Magnus Jernemyr Alberto Entrerríos.

BARCELONADues finals amb els mateixos protagonistes i dos desenllaços idèntics. Mig any després de superar el Barça Intersport a la Supercopa, l'Atlètic de Madrid es va imposar altra vegada a l'equip blaugrana en la final de la Copa del Rei. Talant Duixebàiev, un exjugador que se les sap totes, ha trobat la pedra perfecta per col·locar a la sabata del conjunt blaugrana i dificultar la seva manera habitual de competir.

La virtut més gran del Barça Intersport de Xavi Pascual és la seva defensa, una línia de sis jugadors que limita els espais com cap altre rival. Habitualment compacta, segura i efectiva la protecció del conjunt blaugrana va semblar ahir de joguina contra l'atac de l'Atlètic de Madrid, que va completar un segon temps increïble ofensivament. El Barça, que acostuma a rebre 25 gols, va haver de treure la pilota de la seva xarxa en una dotzena més d'ocasions, ja que va encaixar 37 gols.

El Barça Intersport va disposar d'una renda de fins a quatre gols, però després va ser incapaç d'aturar la producció de Chema Rodríguez, Joan Cañellas i Alberto Entrerríos, els tres homes que van protagonitzar la remuntada del conjunt madrileny.

L'equip que entrena Xavi Pascual no va viure ni mitja hora tranquil i es va anar descolorint contra un rival que va experimentar l'efecte contrari. L'Atlètic de Madrid va saber llegir tàcticament la defensa blaugrana i, a més, es va contagiar de l'esperit de Joan Cañellas. El de Santa Maria de Palautordera va ser bàsic en la remuntada de l'Atlètic de Madrid, que es va completar en el segon temps amb un parcial de 7-1 (21-18).

El Barça va fer un altre intent de remuntada mitjançant l'esperit de Nagy i Rutenka (23-21), però Kallman i Lazarov van sentenciar el partit situant el 28-22 a falta d'un quart d'hora per acabar. Adéu al somni blaugrana de Torrevella.

Un dels altres protagonistes de l'Atlètic de Madrid va ser Joseja Hombrados. El porter va fer diverses aturades de mèrit i va escenificar com cap altre company que la porta de la remuntada quedava, ja definitivament, tancada per al Barça.

En els últims minuts de partit els jugadors de Xavi Pascual van fer una cosa que fins ara no havien fet: deixar-se anar i no competir pel partit, rendir-se contra un Atlètic de Madrid que ahir va tornar a guanyar la Copa del Rei 25 anys després demostrant que la seva tornada a l'elit de l'handbol no és un farol qualsevol i que va de veritat.

stats