BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 16/01/2011

El DKV busca la Copa per dos camins

El Palau Olímpic es prepara per viure avui una altra jornada màgica amb la classificació del DKV Joventut per a la Copa del Rei de Madrid. Amb una victòria n'hi ha prou, però perdre també pot servir.

àlex Gozalbo
2 min
Henk Norel es va lesionar a la pista del Caja Laboral i es perdrà el que queda de temporada.

BadalonaSón dos els camins que porten el DKV Joventut a la Copa del Rei i qualsevol serà benvingut. El primer implica guanyar aquest migdia (12.30 h, Canal 33) el CAI Saragossa al Palau Olímpic. Per fer-ho possible, el club ha incentivat la presència d'aficionats donant l'oportunitat als abonats de comprar tantes entrades com vulguin a cinc euros.

L'equip de Pepu Hernàndez afronta el partit d'avui, això sí, molt tocat en el seu joc interior, ja que a la baixa coneguda de Henk Norel es poden afegir les de Jordi Trias (esquinç al turmell) i Dmitri Flis (arrencament periòstic al peu dret).

El segon camí ja no depèn del que facin Rusell Robinson i companyia sinó que té a veure amb els resultats del Bizkaia Bilbao Basket (9-7), Fuenlabrada (9-7), Gran Canària 2014 (8-8) i Unicaja (8-8). En cas d'empat a victòries, caldrà treure la calculadora i estudiar el basket average dels implicats.

Demà (12 h) se celebra el sorteig de la Copa del Rei a la Casa de Correus de Madrid. Esport 3 i Teledeporte oferiran en directe un acte al qual ja han confirmat la seva presència Ricky Rubio (Regal Barça), Víctor Claver (Power Electronics València), Carlos Suárez (Reial Madrid), Fernando San Emeterio (Caja Laboral) i Eulis Báez (Blancos de Rueda Valladolid). De fet, els seus són els cinc equips amb la presència matemàticament garantida.

A les altres tres places hi aspiren cinc equips, entre els quals el DKV Joventut. El sorteig de dilluns incorpora una novetat important: hi haurà quatre equips exercint de caps de sèrie. Regal Barça i Reial Madrid seran dos dels equips que tindran aquesta condició, mentre que els altres dos dependran dels resultats de la jornada d'avui.

L'Assignia, a seguir creixent

Tres són els equips als quals, a hores d'ara, l'Assignia Manresa mira pel retrovisor; el Meridiano Alacant, el Menorca Bàsquet i el CB Granada. El conjunt que entrena Jaume Ponsarnau rebrà, precisament, el conjunt de Paco Olmos amb la intenció de deixar-lo encara més allunyat a la classificació. Una victòria posaria tres victòries entre tots dos equips de l'ACB.

stats