RAL·LI
Esports 14/01/2012

Deixar de donar gas, la clau per guanyar el Dakar més disputat

Cyril Despres va deixar de donar gas en l'etapa d'ahir i es va deixar avançar per Coma, que ara és el líder. La raó? Avui sortirà més endarrerit, li podrà seguir la pista i fins i tot pot sentenciar el Dakar.

Nuria García
2 min

BARCELONAA la vida, la lògica a vegades ens juga una mala passada. Normalment, ser el primer en qualsevol disciplina esportiva implica ser el millor i, d'aquesta manera, tenir avantatge respecte als rivals. Però no sempre és així. Ahir, al Dakar, en vam tenir una bona mostra. Marc Coma va aconseguir guanyar l'especial i treure-li gairebé quatre minuts a Cyril Despres, a qui va rellevar al capdavant de la classificació general. Tot i això, Coma no estava content, a diferència del francès. El pilot d'Avià sabia que en l'etapa decisiva, la d'avui, el seu gran rival, que va ser quart, partiria amb avantatge.

I és que, paradoxalment, guanyar l'etapa quan els pilots del Dakar estan separats per tant poc temps no té gaires beneficis. Qui guanya, surt primer en la següent etapa, amb el que això comporta: obrir pista i, per tant, no tenir cap referent, amb les possibilitats de perdre temps per una errada de navegació. Ahir, Despres sabia que Coma intentaria retallar-li temps i, per evitar que se li apropés massa en la general, va donar gas. Ho va fer fins a l'últim punt cronometrat abans de la meta. Llavors, Coma només li retallava 37 segons. Però a partir d'aquell punt, Despres va frenar, es va deixar atrapar per Coma, que va guanyar l'etapa, i per alguns pilots més -Barreda i Viladoms-. Així, Despres s'assegurava sortir avui, en la que es preveu que serà l'etapa decisiva del Dakar, per darrere del català (els pilots surten en l'ordre que van acabar l'etapa del dia anterior, en intervals de dos minuts de diferència), i no s'haurà d'esforçar tant pel que fa a la navegació, ja que tindrà referències a la pista per poder-les seguir. Coma, que és el líder, té un avantatge sobre el francès d'1 minut i 35 segons i es defensarà amb dents i ungles.

stats