26/02/2013

Del negre al blanc

2 min
Cristiano Ronaldo després de fallar una ocasió de gol durant el partit d'anada al Bernabéu.

Hipòtesi 1: el Barça queda eliminat de la Copa al Camp Nou contra el Madrid. Els de Mourinho, reforçats, superen el United i es classifiquen per als quarts de final de la Champions. El 12 de març el Barça, encara sota els efectes de les ferides del clàssic, no és capaç de remuntar el dos a zero contra el Milan i se'n va al carrer. Tenint en compte que la diferència de punts respecte al segon i el tercer classificats a la Lliga és pràcticament definitiva, la temporada s'ha acabat al Camp Nou. Un títol molt important al sarró del Barça, però l'estat d'ànim al vestidor i a l'entorn és de depressió profunda. El Madrid pot guanyar la décima . El Barça s'ho haurà de mirar per la tele. Por, tristesa i decepció. Sembla mentida, però una Lliga guanyada així no és suficient.

Hipòtesi 2: el Barça elimina el Madrid i recupera les bones sensacions que tenia abans de la patacada de San Siro. El Camp Nou viu una nit d'èxtasi i es conjura per empènyer l'equip cap als quarts de final de la Champions. El Madrid, tocat, busca excuses de mal perdedor (per variar una mica) i afronta el partit d'Old Trafford amb dubtes. El United aprofita el resultat del primer partit i la debilitat del Madrid i passa ronda. És 5 de març i la temporada del Madrid s'ha acabat. Crisi virulenta al Bernabéu. Tothom esmola els ganivets i comencen a rodar caps. Mentrestant el Barça torna a mostrar la seva millor versió i elimina el Milan. La famosa i tòpica màgia del Camp Nou s'imposa al catenaccio i el Barça accedeix als quarts de final de la Champions. El triplet continua sent factible.

Entre aquestes dues hipòtesis extremes, entre el negre absolut i el blanc nuclear (que en aquest cas seria bo), evidentment, hi ha una paleta de grisos per a tots els gustos. En tot cas, però, sembla bastant evident que el partit d'aquesta nit, tot i que sigui de Copa del Rei (a priori un títol menor), és un dels més determinants de la temporada. Amb la Lliga virtualment al Museu Josep Lluís Nuñez i amb el Madrid i el Barça en una situació delicada a la Champions, el duel directe d'aquesta nit ho pot marcar tot. Si el Madrid queda eliminat es jugarà el curs a Manchester. Arriscat. El Barça necessita tornar a ser protagonista d'un partit especial, ha de recuperar el domini del joc en un duel del màxim nivell, ha d'eliminar el Madrid per sentir-se una altra vegada capaç de superar qualsevol repte, fins i tot el de remuntar un dos a zero contra un Milan ultradefensiu.

No hi haurà una pilota plena d'estrelles al cercle central, ni sonarà un himne emocionant abans de la salutació entre els jugadors, ni veurem senyors de la UEFA preocupant-se per collonades, però aquesta nit es juga un dels partits de l'any. La competició petita, la torna del futbol espanyol, s'ha convertit en el centre d'atenció absolut. Quines coses.

stats