FOT-LI, POU
Esports 10/04/2012

Del passadís a Pepe

i
Joan Maria Pou
2 min
Pepe va donar una puntada de peu al seu company d'equip Arbeloa durant el partit entre els blancs i el València.

Fa cinc jornades l'entorn del Reial Madrid somiava en la possibilitat que el Barça hagués de fer el passadís de campió de Lliga als de José Mourinho el dia del clàssic al Camp Nou. Alguns analistes de capçalera del madridisme feien càbales sobre què havia de passar perquè el somni es convertís en realitat i ho veien molt factible.

El Madrid estava jugant bé a futbol, tenia sort, guanyava els partits amb una certa solvència i la distància de punts, deu, era aparentment insalvable. Semblava, per tant, que el Barça es rendiria i se centraria en la Lliga de Campions, i per això alguns ja bavejaven amb la possibilitat de veure el millor equip del món homenatjant a casa seva el nou campió de Lliga.

Cinc jornades després, el panorama ha canviat de dalt a baix. El somni del passadís s'ha esbocinat i l'ansietat s'ha fet forta al Santiago Bernabéu. La metàfora perfecta del moment de desconcert que viu el madridisme és l'agressió de Pepe a Arbeloa. Arbeloa li diu a Pepe que deixi de fer teatre i que vagi per feina, que estan empatant i tenen pressa, i la reacció de Pepe és etzibar una coça al genoll a qui es pensava que era un rival. Pepe representa perfectament a la gespa el que és Mourinho a la banqueta: crispació, cinisme i mala fe.

Un equip que fa quatre dies aspirava a guanyar la Lliga unes quantes jornades abans del final del campionat es dedica ara a l'agressió interna. Només una cosa és igual al Madrid ara que fa cinc partits de Lliga, quan la diferència amb el Barça era de 10 punts: Aitor Karanka continua fent el ridícul a les sales de premsa. Algun bon amic de l'ajudant de José Mourinho li hauria d'explicar amb confiança i sinceritat que el seu comportament és patètic. Al principi Karanka feia una mica de ràbia, però ara el basc ja fa llàstima. Li fan fer un paper d'estrassa i ell l'accepta deixant la seva dignitat guardada a l'armariet del vestidor.

Avui la Lliga encara depèn, sobretot, del Reial Madrid, però el Barça, amb un discurs intel·ligent i amb un comportament realista, ha aconseguit convertir-se en un perseguidor fiable i perillós. Ara seria bo que tots plegats no cometéssim l'error que tantes vegades han comès a Madrid d'enriure's del contrari i donar per fetes les coses abans d'hora. Al Barça no li ha provat mai fer-se el milhomes. S'ha de continuar treballant de la mateixa manera i transmetent les mateixes idees, gaudint de la calma que genera comprovar que a Madrid han passat d'imaginar-se un passadís a veure Pepe agredint un company.

stats