Esports 23/03/2012

Divisió blanca

i
Carles Fité
2 min

MADRIDHan calgut dues faltes a la recta final del partit perquè tornin a aparèixer els mateixos fantasmes de l'any passat. O el que és el mateix, perquè alguns es treguin la careta que portaven aquesta temporada. Mourinho, des de la tranquil·litat del lideratge, optava pel discurs modèlic: no parlar dels àrbitres i no ficar-se amb ningú. Però la pressió intel·ligent de Guardiola insistint que la Lliga està impossible ha tret de polleguera el portuguès. I el pitjor és que ho ha encomanat primer als jugadors i, automàticament, al madridisme.

I com està el madridisme? Ho hauríem de dividir entre aficionats, jugadors i tècnics. Tots tenen un nexe en comú: estan desorientats. Els aficionats tenen clar que els àrbitres els segueixen perjudicant i, en cas de dubte, sempre beneficien el Barça. Aquest discurs fa anys que es repeteix i és difícil esborrar-lo. Però això no treu que el plantejament de Mourinho en els partits importants no els ha agradat gens. El fet de tornar a posar el trivot al mig del camp quan ja semblava oblidat després del partit de tornada de Copa al Camp Nou ha enfadat els aficionats blancs. Perquè ara no tenen clar si quan tornin a jugar contra el Barça ho faran de tu a tu o atemorits com altres vegades.

I els jugadors? Estan dividits. Les diferències entre el clan de Casillas i els portuguesos cada vegada són més grans i ja comencen a notar-se en el rendiment esportiu. Els primers culpen Mourinho de ser el responsable de la tensió anímica amb què afronten els partits últimament. Els portuguesos el defensen, esclar. Els primers tampoc estan d'acord amb la política de no fer cap tipus de declaració i que la imatge que quedi sigui la dels gestos de robatori. Mourinho, en canvi, demana al club que doni la cara. Creu que la batalla l'està guanyant el Barça als despatxos i vol que Florentino aparegui o que emetin un comunicat o que enviïn una carta a la Federació. Veurem durant les pròximes hores si el president blanc li fa cas...

De moment, tots coincideixen en una cosa, fins i tot Guardiola: la Lliga serà blanca. Ja ho veurem...

stats