LLIGA ACB
Esports 30/01/2011

Duel amb diferents necessitats al Palau

El Regal Barça rep al Palau Blaugrana l'últim classificat de l'ACB. No serà un duel fàcil per a cap dels dos equips, ja que ni els blaugranes es poden confiar ni els andalusos poden sumar més desfetes.

David Jover
3 min
Ricky Rubio en el partit de l'Eurolliga de dijous contra l'Olimpija  de Ljubljana.

BARCELONA.Tothom pensa que jugar contra l'últim classificat, i a casa, és un luxe i que pots permetre't donar més minuts als menys habituals. Però l'experiència diu que al Regal Barça els partits davant rivals de poca entitat o que estan situats a la part baixa de la taula no li van gens bé.

El primer exemple el trobem el 24 d'octubre amb la visita del CAI Saragossa. Aleshores, els blaugranes van caure a la pròrroga per tan sols un punt de diferència (70-71) en la que, de moment, és l'única derrota en lliga regular al Palau Blaugrana. Un altre partit en què els blaugranes van patir en excés tot i acabar guanyant va ser el 12 de gener davant el Meridiano Alacant (83-75). Durant diversos minuts del darrer quart els actuals campions de l'Eurolliga van anar perdent i no va ser fins als últims minuts que van decidir el triomf gràcies a Lorbek i Navarro. Per tant, aquesta tarda (19.30 h, Teledeporte), el Regal Barça haurà de sortir fort des de l'inici si no vol veure's sorprès per un últim classificat que necessita la victòria més que mai. A més, un triomf català ajudaria de retruc l'Assignia Manresa, a qui continuaria deixant a tres victòries.

Canvis i fugides

El Granada, amb tan sols tres triomfs en divuit jornades, va decidir cessar Trifón Poch i posar en el seu lloc Curro Segura, exentrenador del Menorca entre d'altres. Però la greu situació esportiva i econòmica que travessa el club ha vingut acompanyada per l'adéu inesperat del seu millor jugador, Rob Kurz.

El pivot americà, que acreditava 13,9 punts i 9,1 rebots per partit, va decidir abandonar la disciplina del club andalús al·legant que li devien dos sous. Kurz, en unes declaracions recollides pel diari Ideal de Granada, deia: "Em deuen molts diners, més dels que diuen. Són dos mesos d'impagament més els drets d'imatge. Vaig avisar que marxaria si no em pagaven i ningú em va respondre".

Per contra, des del Granada s'assegura que als jugadors tan sols se'ls devia un mes de sou i que ja se'ls ha pagat, també a Kurz. Ara, el cas està en mans del tribunal d'arbitratge de la FIBA, que decidirà qui té raó en aquest cas i també haurà de decidir si permet el fitxatge de Rob Kurz per l'Artland Dragons alemany, ja que el Granada no vol facilitar el trànsfer del jugador perquè considera que ha abandonat el seu lloc de treball sense raó aparent.

Complicat per a DKV i Assignia

Tot i que els verd-i-negres visiten la pista del penúltim classificat, la sortida a Maó no és gens fàcil (12.30 h). Els homes de Pepu Hernández, que fa una setmana van perdre Carl English i que tampoc podran comptar avui amb Josep Franch, han tirat de vinculat i equip júnior per completar la convocatòria. Albert Homs (16 anys), Álex Suárez (17) i Albert Ventura (18) han estat cridats per ajudar l'equip en cas de necessitat.

Qui necessita guanyar en un partit molt complicat és l'Assignia Manresa. El Nou Congost rep aquest matí (12.30 h, Canal 33) el Reial Madrid d'Ettore Messina, que fa set jornades que no coneix la derrota i que a més fa nou anys que guanya de manera consecutiva a Manresa. El matx es preveu més complicat del que estava previst després de saber que Sergiy Gladyr serà baixa durant tres setmanes per una lesió al turmell dret. Per sort, Jaume Ponsarnau recupera Dani López, Jordi Grimau i Àlex Hernàndez.

stats