HOQUEI PATINS
Esports 23/09/2011

Espanya busca la quarta corona consecutiva al Mundial de San Juan

Marcel Sanromà
2 min
La selecció espanyol va guanyar el Mundial a Vigo l'any 2009 i ara vol repetir a San Juan (Argentina).

BarcelonaDiumenge comença el Mundial d'hoquei patins a San Juan, a l'Argentina, on Espanya ja va guanyar el 2001. La selecció debutarà dissabte a la matinada contra Xile (2.00 h), amb un equip i un cos tècnic completament formats per catalans. També és català el tècnic, Carles Feriche, que manté el bloc que ha estat campió en les últimes tres edicions del torneig. L'objectiu és igualar el rècord de Portugal, que va guanyar cinc campionats seguits als anys cinquanta i setanta, i aconseguir un títol que també igualaria els 15 que sumen en total els portuguesos.

Un dels jugadors de l'equip, el blaugrana Mia Ordeig, assumeix que la supremacia espanyola els obliga a pensar en la victòria, i reconeix que seria "una decepció" no guanyar, tot i que també és ben conscient que la seva generació deixarà de guanyar tard o d'hora. Tot i això, Ordeig espera que això "no passi en aquest Mundial", i defensa la solidesa del conjunt de Feriche: "Tots tenim clars els nostres rols, les nostres virtuts i els defectes. Ens entenem bé entre nosaltres i som un equip compensat", avalua el de Vic.

Tot i els èxits que han recollit en els últims anys, Ordeig adverteix del perill dels rivals, especialment del de l'Argentina: "Juguen com a locals, i si saben controlar els nervis, els motivarà més i seran el nostre rival més fort". Tesi que reforça Carles Feriche, que pensa que l'Argentina "s'ha preparat a consciència" per guanyar el seu primer Mundial com a local des del 1978. Feriche valora les qualitats de l'equip: "Tenir diversos jugadors d'un mateix equip ens ajuda". En aquest cas, l'equip és el Barça, que aporta Sergi Fernández, Sergi Panadero, Mia Ordeig, Marc Torra i Marc Gual.

La novetat del combinat és el màxim golejador de l'OK Lliga i jugador del Reus, Raül Marín, que afirma que té "moltes ganes de començar", i no veu cap problema per adaptar el seu joc als companys: "Aquests jugadors fa molt temps que estan junts, i més enllà que Feriche faci servir un sistema o un altre, és fàcil associar-se amb ells per la gran qualitat que tenen". A la llista hi ha el també reusenc Guillem Trabal, campió el 2001 juntament amb el capità, Pedro Gil, del Porto; completen la llista Jordi Bargalló, del Liceo, i Titi Roca, del Vic.

El camí cap al títol

El grup A, en què ha quedat enquadrada Espanya, el completen Suïssa i Holanda. Si passés a quarts, els potencials rivals del conjunt de Feriche serien l'Argentina o Itàlia, del Grup B. En cas de superar l'eliminatòria, tindria un creuament plàcid a semifinals, en què no podria enfrontar-se a cap d'aquestes dues seleccions ni, amb tota probabilitat, a Portugal, que sí podria trobar-se a la final.

stats