Esports 24/07/2012

Espanya mesurarà el nivell real del nou Dream Team

àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol sota una de les graderies del Palau Sant Jordi. L'aler pivot català serà una de les estrelles del partit.

BADALONAEl Dream Team es va imposar per 122-81 a la selecció espanyola en els Jocs Olímpics de Barcelona 92. Vint anys després, l'equip dels Estats Units disputa aquesta nit (22.30 hores, La 1) un partit amistós contra el mateix rival. La situació actual, però, és molt diferent i el combinat que entrena Sergio Scariolo afronta el partit amb ganes de competir i lluitar pel triomf al Palau Sant Jordi. Ho farà sense Marc Gasol, que avui serà baixa.

Tres dels jugadors d'aquell mític equip nord-americà van tornar ahir a l'Olímpic de Badalona, on fa 20 anys van guanyar la medalla d'or. Chris Mullin, Clyde Drexler i David Robinson van saludar Jordi Villacampa, president del Fiatc Joventut, i van recordar alguns dels històrics moments viscuts. "Aquell va ser el millor equip que mai ha existit", explica David Robinson a l'ARA. "Diria que encara no s'ha vist res igual, va ser un honor formar part d'aquell grup", afegeix Clyde Drexler. "Serà difícil veure un equip que jugui de la mateixa manera. Qualsevol jugador podia passar la pilota o tirar a cistella i així tot era més fàcil", opina Chris Mullin, que havia tornat a Barcelona un parell de vegades després de l'esdeveniment del 92.

"El jugador més famós del Dream Team era Michael Jordan, però Magic Johnson i Larry Bird també eren esportistes llegendaris. Tot i aquesta acumulació d'estrelles, l'ambient va ser genial", diu Robinson, que té tres medalles olímpiques al seu palmarès. "Recordava el pavelló de Badalona ple a vessar i m'ha impressionat veure'l totalment buit. Amb tota la gent a la grada semblava més gran, hi havia un gran ambient de bàsquet. Aquella medalla va ser un gran record per als Estats Units", opina Drexler.

Vint anys després, l'equip nord-americà torna a ser el gran favorit per guanyar la medalla d'or als Jocs Olímpics de Londres, però ara les apostes no estan tan clares. "L'equip actual és molt bo, no crec que sigui veritat que no té jugadors interiors. No he vist mai ningú amb el físic de LeBron James. No m'imagino qui el pot aturar", explica Robinson, expivot dels Spurs. "Els Estats Units són els favorits per guanyar la medalla d'or, però hauran d'estar molt atents a seleccions com l'espanyola", apunta Drexler, exescorta dels Blazers i els Rockets.

La clau per obtenir l'èxit serà aconseguir un bon equilibri en el joc. "Tenen molt bones peces per construir un bon equip, però ara cal veure'n el resultat final", diu Mullin, un dels jugadors que va ser criticat per la seva elecció l'any 1992.

Record per a Barkley

El Dream Team va deixar moltes anècdotes per al record. "Jo tenia Charles Barkley a l'habitació del costat, i com que les parets de l'hotel eren molt fines el sentia com cantava a la dutxa. Ens despertava a mi i al meu fill", diu Mullin. "Barkley és tot un personatge, el tipus que més ens va fer riure als Jocs Olímpics de Barcelona", afegeix Robinson.

stats