COPA DEL REI
Esports 21/02/2012

La Federació no es posiciona però tots els camins porten a Mestalla

Encara no és oficial, però tot indica que Mestalla tornarà a acollir una final de Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic. L'Espanyol desmenteix que hagi ofert formalment Cornellà-El Prat com a seu.

Natalia Arroyo
2 min
L'estadi de Mestalla ha estat la seu de dues de les tres últimes finals de la Copa del Rei.

BARCELONA.Alguns mitjans asseguraven diumenge que ahir la Reial Federació Espanyola de Futbol decidiria quina serà la seu de la final de Copa del Rei. Però ahir tampoc va ser el dia i, setmanes més tard, encara no se sap on se celebrarà el partit entre el Barça i l'Athletic.

Jorge Carretero, portaveu de la RFEF, va repartir declaracions a diverses emissores de ràdio per explicar la situació i donar el punt de vista de la Federació. Descartat el Santiago Bernabéu, per obres, i Cornellà-El Prat, perquè l'Espanyol nega haver fet un oferiment formal, hi ha tres alternatives per acollir la final: Mestalla, el Vicente Calderón o l'estadi de la Cartuja. "Els dos clubs han de valorar les opcions que hi ha sobre la taula i decidir". La Federació no es mulla i trasllada el pes de la decisió al Barça i l'Athletic.

Mestalla, el preferit per tots

La proposta que més agrada a tots dos clubs és la de Mestalla, on ja van disputar la final del 2009. De fet, a principis de la setmana passada, Carretero va afirmar que si el Reial Madrid no cedia el Santiago Bernabéu, com s'ha confirmat ja fa dies, la final es disputaria a València, una seu amb capacitat per a 55.000 espectadors. Ara, però, la postura de la Federació no és tan clara en favor de l'opció valencianista i obre la subhasta a altres candidats.

El més curiós és que les opcions van actualitzant-se a mesura que passen les hores i ahir Jorge Carretero ho va evidenciar amb un discurs canviant.

Al migdia, al programa Mas esports de COMRàdio, el portaveu de la RFEF va incloure Cornellà-El Prat entre els aspirants, juntament amb el Calderón. Però l'estadi de l'Atlètic de Madrid, amb capacitat per a 54.851 espectadors, continua sent opció només si la final es disputa el dia 25, perquè el 20 el club matalasser fa mesos que té pactat un concert de Coldplay. Pel que fa a l'opció periquita, ha quedat totalment descartada després d'un comunicat del club blanc-i-blau. L'Espanyol va reconèixer que, en una conversa oficiosa, es va sondejar la possibilitat de cedir l'estadi per resoldre el conflicte si no es trobava una solució ràpida, però des del club mai es va fer un oferiment formal. De totes maneres, sembla que tampoc hauria sortit escollit com a seu tant per l'aforament, per a 40.000 persones, com pel fet que sigui a Catalunya, motius que feien que l'Athletic el descartés.

Hores més tard, i en declaracions al programa La segona graderia d'Ona fm, el mateix Carretero va deixar Cornellà-El Prat fora de la llista de seus candidates i hi va afegir l'estadi olímpic de la Cartuja, que pot acollir prop de 60.000 persones. Tots dos clubs ja van descartar aquesta opció fa dies perquè Sevilla els queda molt lluny, malgrat que continua sent l'alternativa més sucosa per al públic.

stats