Esports 30/08/2011

Guardiola: "Sense lesionats no hauria fet defensa de tres"

Guardiola va apostar per un 3-4-3 en el debut a la Lliga contra el Vila-real. Un sistema de joc que li va sortir bé al de Santpedor, i que, segons va explicar, va experimentar per les baixes que tenia en defensa.

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola va quedar molt satisfet del rendiment dels seus jugadors.

Barcelona.L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, va acabar el partit molt satisfet pel resultat -5 a 0 contra el Vila-real-, però sobretot perquè el sistema de joc que va experimentar contra els groguets li va sortir bé. El tècnic es va decidir per un 3-4-3, tornant a l'essència del Dream Team de Cruyff, encara que va assegurar que havia utilitzat aquesta tàctica per les baixes que tenia l'equip en la línia defensiva.

"Només teníem dos defenses purs, que eren l'Abidal i l'Andreu [Fontàs]. Hem decidit fer una defensa de tres perquè hi hagués més circulació de pilota i sortida al mig del camp", ha dit l'entrenador, que també ha reconegut: "Sense aquests jugadors, amb aquesta capacitat de jugar la pilota, potser no m'hauria atrevit a jugar amb tres al darrere".

Aquesta situació ha deixat Fontàs a la banqueta, però el tècnic ha demanat calma pel jove central: "Amb 250 milions de partits, tindrà els seus minuts. Si hagués decidit jugar amb defensa de quatre, ell hauria estat al camp".

Sobre el partit en si, Guardiola va felicitar els seus jugadors: "Hem fet una pretemporada amb moltes dificultats, però els futbolistes s'han superat ells mateixos guanyant dos títols i començant la Lliga molt bé contra un equip, el Vila-real, que és dels que més punts ens ha pres. Felicitar els jugadors i esperar la tornada de les seleccions per posar-nos a lloc i anar partit a partit".

D'altra banda, Leo Messi, autor de dos gols, s'ha mostrat satisfet per "tirar endavant un partit difícil", quan gairebé no havien tingut temps "de recuperar-se de la Supercopa d'Europa". D'altra banda, el futbolista argentí també es va referir a Cesc, autor d'un gol, de qui en va valorar l'adaptació ràpida a l'estil de joc culer: "Va sortir d'aquí i a l'Arsenal va continuar jugant més o menys igual".

stats