L'ACORD ES VA TANCAR AHIR PEL MATÍ
Esports 09/02/2011

Home de paraula

El Barça va anunciar ahir, a un quart de vuit del vespre, la renovació de Pep Guardiola. Sense fer soroll, i quan ell ho ha volgut, el tècnic de Santpedor ha ampliat el seu contracte fins a l'estiu del 2012.

Toni Padilla
3 min
UEFA, Zubizarreta

BarcelonaEl d'ahir semblava un dia tranquil, al Barça. Només tres jugadors del primer equip s'entrenaven a la ciutat esportiva del club amb Pep Guardiola. I el president Sandro Rosell era a Suïssa per una trobada de l'associació de clubs de la UEFA. Però a les oficines del club el vicepresident esportiu Josep Maria Bartomeu, el secretari tècnic Andoni Zubizarreta i el representant de Guardiola, Josep Maria Orobitg, pactaven la renovació del tècnic del primer equip. La notícia més esperada, doncs, ha arribat quan Guardiola ha tingut temps per parlar del tema, ja que normalment, amb dos matxs per setmana, concentra tota la seva atenció en preparar els partits.

Tot s'ha fet quan Guardiola ha volgut i com Guardiola ha volgut. És a dir, amb calma, sense estridències. La majoria de jugadors, de fet, van conèixer la notícia gràcies als mitjans de comunicació des de la concentració de les seves seleccions. El comunicat del club, de fet, no diu gaire cosa, però tractant-se del tècnic de Santpedor, aquestes poques línies ja deixen a tothom satisfet i tranquil. El comunicat diu: "El FC Barcelona comunica que ha arribat a un acord amb Josep Guardiola per renovar la seva relació contractual amb el club per una temporada més, fins al 30 de juny del 2012". En total, 34 paraules que certifiquen que l'era Guardiola tindrà com a mínim quatre anys. I vist com han anat els anteriors, n'hi ha per estar satisfet.

Amb més calma que fa un any

L'últim estiu, quan la majoria dels jugadors del club er en a Sud-àfrica jugant el Mundial, Guardiola encara no havia signat el seu contracte tot i que havia donat la paraula de fer-ho molt abans de les eleccions. Va ser un acte honest per donar estabilitat al club i evitar que cap candidat a les eleccions l'utilitzés com a reclam electoral. Però a finals de juny, Guardiola encara no havia signat, i quan li van preguntar pel seu futur, en un acte solidari que va fer a Johannesburg, Guardiola va ser clar i català: "La meva paraula val més que qualsevol rumor". Josep Guardiola havia promès que renovaria, i va renovar donant inici a la fórmula 1+1, la que defensa i que consisteix a renovar només per una temporada, a diferència del que fan la resta d'entrenadors.

Enguany, Guardiola havia demanat que no li preguntessin gaire pel tema i que es confiés en ell, ja que mai no deixaria "tirat" el Barça. I, un altre cop, Guardiola ha complert. Ha parlat amb el club quan ell ha cregut que tenia uns dies per pensar-hi amb tranquil·litat, i quan ha vist que al seu voltant tot sembla indicar que seguirà treballant com a ell li agrada: envoltat d'uns jugadors que creuen en ell, que volen seguir guanyant-ho tot, que tenen la major part contractes per a moltes temporades, i que la directiva li dóna tots els poders on ell els vol, i pot treballar sense interferències.

La directiva de Rosell volia presentar aquest acord fa unes setmanes, ja que tenia por que qualsevol rumor mal intencionat pogués desestabilitzar el club ara que tornen els partits de la Lliga de Campions. Però més enllà de les converses per sobre durant les reunions que s'han anat produint al domicili de Rosell, no s'havia parlat gaire del tema perquè Guardiola volia que aquestes trobades fossin per planificar el rumb del primer equip. Guardiola, però, ha escollit un moment ideal, ja que la setmana vinent torna la Lliga de Campions i aquesta setmana és estranya, sense partit del primer equip fins dissabte, que permetia parlar-ho com toca.

L'acord serà signat la propera setmana, tal com ha anunciat el club. Però la firma i la fotografia de Rosell i Guardiola té menys força que la paraula d'un tècnic que assegura al barcelonisme un altre any de bona feina. Curiosament, Guardiola, que renova amb contractes curts, té assegurada la seva presència a la banqueta fins al 2012, mentre el tècnic del Madrid, amb un contracte llarg, no té gaire clar si continuarà en el càrrec la propera temporada.

stats