NBA
Esports 16/09/2013

Kevin Durant: "Tot el que et passa a la vida és una lliçó per aprendre"

àlex Gozalbo
3 min

Després de ser tres vegades el màxim anotador de la NBA, Kevin Durant està fart de títols individuals i vol completar el seu palmarès amb l'anell de campió. Un any abans de disputar el Mundial amb la selecció dels Estats Units, l'aler analitza la pròxima temporada des de Barcelona, on ha acabat una gira comercial.

Kevin, com descriuries l'última temporada?

Va ser una temporada dura en què vam quedar eliminats després de quedar-nos sense Russell Westbrook. Va ser dur competir sense ell, però altres companys van fer un pas endavant i van fer una bona feina. Reggie Jackson, per exemple, ho va fer força bé. Crec que tot el que et passa a la vida és una lliçó de la qual has d'intentar aprendre i aquella experiència ens ha de servir per fer-nos millorar.

Quan creus que us podrà tornar a ajudar Russell Westbrook?

Espero que Russell Westbrook estigui recuperat per començar la temporada, però no ens hem de centrar només en el seu retorn. Hi ha molts jugadors que estan treballant bé. No crec que sigui veritat que Serge Ibaka no va jugar bé. Fa anys que treballa de valent i això es nota en el seu rol, que va augmentant. És un jugador que no té por a la pista. Saps que pots comptar amb ell i amb la seva agressivitat en qualsevol moment.

Què esperes de la pròxima temporada?

No m'agrada parlar del futur perquè no saps mai com sortiran les coses. L'únic que podem fer és treballar tan durament com puguem per intentar ser millors, més forts. Hi ha coses que s'escapen del nostre control i, per tant, és absurd fer pronòstics.

Els Miami Heat han guanyat els últims dos anells de campions.

Crec que nosaltres estem preparats per competir amb qualsevol equip. Es tracta de posar l'atenció en el que l'entrenador creu que hem de millorar en cada moment i intentar jugar com un equip, aprofitant les virtuts de tots els nostres jugadors. El que separa l'èxit del fracàs són els detalls.

Quina serà la clau per lluitar pel títol?

Primer de tot, estar sans i evitar les lesions importants. La resta depèn de com evolucioni el teu joc durant la temporada, d'arribar al moment clau en la forma adequada. És tan fàcil o tan difícil com això.

¿Creus que hi ha més equips que poden aspirat al títol?

Hi ha bons equips com els Spurs, els Rockets, els Clippers, els Lakers, els Nets, els Pacers, els Bulls o els Celtics que també tindran opcions de fer una bona campanya. No sé qui guanyarà, tan sols sé que serà una temporada apassionant, sobretot per als aficionats.

¿Hem vist ja el millor Kevin Durant possible?

Sempre es pot millorar i això és el que intentaré fer la pròxima temporada. El meu gran repte és la defensa. En atac, m'agradaria anticipar-me millor a les defenses i augmentar les opcions amb més passades.

¿Has parlat aquest estiu amb Scott Brooks?

Sí, hi he parlat. Hi tinc una relació de molta confiança i conversem sovint. És un home de bàsquet i sap com fer-te millorar cada temporada. L'escolto perquè sap com ajudar-nos a guanyar el títol.

Ets feliç a Oklahoma City?

Molt. És un bon lloc per jugar a bàsquet. La franquícia arrossega molts aficionats i això em fa sentir estimat. He passat allà els últims cinc anys i no tinc més que elogis per com m'han tractat.

L'estiu que ve et veurem per Barcelona jugant el Mundial amb la selecció dels Estats Units.

Serà divertit. L'any passat ja vam jugar un parell de partits amistosos a Barcelona i la resposta de la gent va ser espectacular. Si les lesions em respecten, no fallaré. L'objectiu no serà cap altre que tornar a casa amb la medalla d'or.

Quins seran els rivals més perillosos?

La selecció espanyola jugarà com a local i té un grapat de bons jugadors a la NBA, així que serà un dels rivals més difícils. Encara és aviat, però hi haurà altres equips perillosos, com ara França, Rússia o Lituània. Ja vaig comprovar a Turquia que guanyar la medalla d'or en un Mundial no és senzill.

stats