CURSES DE MUNTANYA
Esports 19/06/2012

Kilian Jornet renuncia a la pròxima cursa als Estats Units

Kilian Jornet, afectat per la mort de Stéphane Brosse, no participarà en la WS 100 aquest cap de setmana. En els pròxims dies emetrà un comunicat per dir si continua amb el projecte Summits of My Life.

Natalia Arroyo
2 min

BARCELONA.La mort diumenge del seu company, Stéphane Brosse, durant l'intent de travessa del Mont Blanc, ha deixat molt afectat Kilian Jornet. L' skyrunner català no ha fet encara cap declaració pública, però, a través del seu departament de premsa, ha fet saber que renuncia a la pròxima prova que tenia programada per seguir dedicant "tota la seva energia a donar suport a la família i amics" de l'esquiador francès. Jornet no correrà la Western States Endurance Run, una de les proves d'ultrafons amb més tradició, amb un exigent recorregut de 160 quilòmetres (100 milles) i que començarà aquest dissabte a les cinc del matí a la vall de Squaw, a Califòrnia. La Western States 100 (o WS 100, com també se l'anomena) es corre des del 1986 i va veure com l'any passat Kilian Jornet es convertia en el primer corredor no nord-americà que la guanyava, amb un temps de 15 hores i 34 minuts, el tercer temps més ràpid de la història de la cursa.

Repensant el repte dels cims

A més de renunciar a la WS 100, Jornet s'està plantejant ara si continuar o no amb el repte Summits of My Life [els cims de la meva vida], que pretenia ascendir el Mont Blanc, l'Elbrus (Rússia), el Cervino (Itàlia), l'Aconcagua (l'Argentina), el McKinley (Alaska) i l'Everest (el Nepal). "És un projecte que tinc al cap des de petit -deia el dia de la presentació del projecte que havia de durar fins al 2015-. Vull que sigui el més pur possible perquè el que importa quan vas a la naturalesa és sentir-se despullat davant seu. Vull demostrar que no som els amos d'aquest planeta, sinó només una part".

L'accident que va provocar la mort del seu amic i company Stéphane Brosse pot fer-li replantejar ara aquest arriscat repte. En els pròxims dies, Kilian Jornet farà públic un comunicat en què dirà si continua o no amb el projecte.

"Brosse era un atleta"

La ministra d'Esports, Joventut i Educació de França, Valerie Fourneyron, va voler recordar en un comunicat oficial que reproduïa ahir el diari francès L'Équipe que "Stéphane Brosse era un atleta i una gran persona". "El seu amor per les muntanyes i per la seva disciplina imposava respecte".

Fourneyron va afegir que "els seus èxits quedaran per sempre gravats a la memòria" i, compartint el dolor de la família i els amics, va voler oferir el seu "més sentit condol a totes les persones que ell coneixia i estimava".

El ministeri públic de Bas-Valais i la gendarmeria de l'Alta Saboia segueixen investigant les causes de l'accident de Brosse. Segons la policia, el triple campió del món d'esquí alpí "va creuar una cresta de neu que es va trencar al seu pas i va ser arrossegat pel passadís".

stats