L’Atlètic abaixa els fums del Madrid

Un gol de Mandzukic dóna la Supercopa a l’equip de Simeone

i
Toni Padilla
El croat Mario Mandzukic va marcar el seu primer gol amb la samarreta de l’Atlètic i va decidir la final.

BarcelonaL’Atlètic de Madrid ha guanyat la seva segona Supercopa d’Espanya després de derrotar el Reial Madrid per 1-0 en el partit de tornada de la final. L’equip de Simeone, després d’empatar el partit d’anada (1-1), va obrir el marcador ja als dos minuts de joc i després va saber aturar els atacs d’un Madrid que ja no podrà guanyar tots els títols oficials aquesta temporada.

Com ha passat les últimes temporades, el derbi de Madrid va ser un partit tens, elèctric, amb molta agressivitat i poca pausa. El croat Mandzukic va fer esclatar el Calderón als dos minuts de joc, quan Griezmann, titular, va pentinar una pilota que el balcànic va convertir en el primer gol. Ordenat i agressiu, l’Atlètic va saber defensar-se durant els primers 30 minuts davant un Madrid sense Cristiano Ronaldo, suplent per molèsties físiques, ni Di Maria, camí de deixar el club. De mica en mica, però, el conjunt d’Ancelotti va aconseguir generar perill, gràcies als xuts de Bale i el colombià James. Abans del descans, Simeone va ser expulsat després de protestar una topada entre Coentrão i Juanfran. El tècnic argentí va arribar a donar un clatellot al quart àrbitre del partit i va acabar veient el partit a la primera fila de la graderia.

A la segona part, Ancelotti va donar entrada a Cristiano Ronaldo per Kroos. El conjunt blanc necessitava un gol per forçar la pròrroga, però la primera gran ocasió de la segona part va ser un xut al travesser de Raúl García, després d’una falta llunyana que va treure Koke. El navarrès, autor del gol de l’empat en el partit d’anada, va jugar un partit magnífic i poc després es va quedar a pocs centímetres de fer el segon gol a un Iker Casillas que va ser de nou el titular, per davant de Keylor Navas. Ja sense l’alemany Kroos, el Madrid va perdre capacitat de controlar el ritme del partit, però Cristiano ho ha aprofitava, quan podia, per fer curses per la banda que donaven feina al porter Moyà. Amb Simeone donant indicacions a la graderia, el partit es va anar trencant. Ancelotti va donar entrada a Isco i Marcelo just quan l’Atlètic desaprofitava ocasions a la contra en les botes de Griezmann i Mandzukic. Al final, Modric va acabar expulsat i l’Atlètic va poder alçar el trofeu després d’aguantar els últims atacs del Madrid.