LLIGA DE CAMPIONS
Esports 09/03/2012

LEO MESSI: L'ésser superior

El consens del món del futbol és total. Leo Messi és el millor jugador del món i per molts ja el millor de la història. L'admiració cap a l'astre argentí es veu amb les piulades dels seus companys de professió.

Albert Solé
3 min

BARCELONA.Quan Leo Messi va fer el cinquè gol de la nit i es va convertir en el primer jugador que marca cinc gols a la Champions -des que té el format actual, adoptat el 1993- totes les redaccions d'arreu del món bullien buscant precedents de jugadors que haguessin marcat tants gols en un sol partit. És un nou rècord? Qui va ser l'últim a aconseguir-ho? El fet que ningú se'n recordés d'entrada ja indicava que ens trobàvem davant d'un fet insòlit. I llavors van començar a aparèixer noms mítics del futbol, com Krankl, Kubala, Müller... Tots havien fet un cop cinc gols en un partit. Tots futbolistes d'altres temps. I Messi fa temps que està superant tots els rècords que existien des d'èpoques en què el futbol es jugava a unes altres revolucions i les golejades sovintejaven molt més. Cinc gols en un mateix partit els han aconseguit fer sis jugadors del Barça abans que Messi; l'últim, l'austríac Hansi Krankl l'any 1979, fa 33 anys. El rècord, però, encara el té Ladislau Kubala, amb els 7 gols que va marcar l'hongarès a l'Sporting de Gijón l'any 1951. Messi ja té un nou repte.

L'exhibició del crac argentí, a més, ha despertat l'admiració dels seus companys de professió d'arreu del món, cosa que es va poder copsar immediatament gràcies als seus comptes de Twitter. L'avantatge d'aquesta nova xarxa social és que les reaccions són en calent, que surten de dins del cor sense els filtres i les prevencions habituals que s'apliquen quan els esportistes parlen davant la premsa. Ronaldo Nazário da Lima va ser el més expressiu: "Messi és la polla!" Jugadors de la talla de Wayne Rooney i Michael Owen, del United, tots dos davanters com Messi, deixaven molt clar el seu sentiment: "El millor de tots els temps", deia Rooney tot just es va acabar el partit. Owen, en la mateixa línia, comentava amb 140 caràcters: "No sóc prou gran per haver vist alguns dels més grans, però no em puc creure que algú altre hagi jugat a futbol tan bé com Messi". L'italià Maresca, del Màlaga, també hi deia la seva: "Messi és únic... La meva imaginació no pot creure que hi hagi hagut algú millor. Pelé? Maradona? Platini? Tots els grans". El debat sobre si ja és el millor jugador de tota la història fa temps que està obert, i cada cop que Messi fa una exhibició com la de dimecres al Camp Nou es torna a obrir. Els seus companys de professió ho tenen molt clar i ja li pengen aquesta etiqueta, per sobre de Maradona, Pelé, Cruyff i Di Stéfano.

Baralles per una samarreta

L'admiració que desperta Messi en els seus companys de professió s'ha vist en les piulades d'homes com Falcao, que es preguntava si Messi era una jugador de Play Station, i Goitom, el jugador suec de l'Almeria i gran tuitaire, que deia al seu Twitter, i en català: "FC Messi. Més que un jugador". Els companys de generació de Messi són conscients que si no és ja el millor de la història ho acabarà sent, i potser per això la samarreta de Messi és la més buscada pels jugadors dels equips rivals. Fins i tot dos jugadors del Bayer en el partit d'anada van arribar a discutir-se per una. I el jugador suís Senderos, abans d'enfrontar-se a Messi amb la selecció suïssa contra l'argentina la setmana passada, ja va emparaular la samarreta amb el seu bon amic Cesc Fàbregas, amb qui va coincidir a l'Arsenal de ben jove. D'aquí un temps, quan Messi es retiri i passi a formar part de la història del futbol al costat dels grans mites, els seus coetanis sempre podran dir que van jugar un cop contra ell i que en guarden el trofeu.

La premsa catalana, per descomptat, però també la madrilenya i la internacional va tornar a agenollar-se davant de Messi. L'Équipe francès va posar cinc cops el nom l'argentí del Barça a la portada. I el diari esportiu argentí per excel·lència, l' Olé , original com sempre, va posar una foto de Messi i, a sota, un nom: Picasso.

stats