PRIMERA DIVISIÓ
Esports 13/05/2012

L'Espanyol busca un triomf que el reconciliï amb l'afició

D.r. Jover
2 min
Mauricio Pochettino i el seu Espanyol acomiaden aquest vespre la temporada a Cornellà-El Prat.

La Lliga acaba aquest vespre a Cornellà. Tot i que podia haver estat un partit en què els catalans s'hi juguessin alguna cosa més, com per exemple entrar a l'Europa League, no ho serà. Però servirà per a altres coses abans de fer balança d'una temporada que hauria pogut ser diferent.

Servirà per acabar amb bon gust de boca una temporada estranya, un any en què l'Espanyol ha mostrat dues cares ben diferents i en què les lesions no han donat continuïtat a un grup de jugadors que van fer somiar l'afició periquita.

Un dels reptes del tècnic Mauricio Pochettino és fer que l'equip torni a rutllar i ser generós en el joc col·lectiu, faceta que en els últims partits ha fallat. Les quatre derrotes consecutives que ha encaixat l'equip contra l'Atlètic de Madrid (3-1), l'Sporting de Gijón (0-3), el Granada (2-1) i el Barça (4-0) han fet que l'afició hagi de trobar una nova raó per creure en l'equip de cara a la temporada que ve.

El primer pas per revertir la situació, per trencar una ratxa que fa mal als ulls i acabar la temporada amb un somriure dibuixat a la cara és vèncer un Sevilla que no aspira a res més aquesta temporada: no té cap opció de disputar competicions europees per culpa del goal average amb els altres equips implicats en la lluita per l'última plaça que dóna accés a l'Europa League.

Tant amunt com sigui possible

L'Espanyol per la seva banda aspira a acabar la temporada amb 48 punts i millorar el tretzè lloc de la taula en què ara mateix està classificat. En cas de sumar un nou triomf a Cornellà -que seria el 10è al seu estadi i el 13è en total- els de Pochettino podrien finalitzar la temporada en l'onzena posició depenent del que faci el Getafe aquest vespre, que rep un Saragossa que necessita sumar per salvar la categoria.

Per rebre el Sevilla l'Espanyol ha convocat 18 jugadors, amb una baixa destacada, la de Cristian Gómez, que durant la segona volta ha estat un dels jugadors fixos per a Pochettino. El club ha decidit que el migcampista torni al filial per jugar els play-off de promoció a la Segona B. Qui torna a la convocatòria després de perdre's els últims partits per decisió tècnica és Ernesto Galán.

Avui l'Espanyol pot dir adéu al curs amb un triomf que el reconciliï amb l'afició o sumar una nova derrota que faria esclatar Cornellà.

stats