Esports 06/01/2012

L'Espanyol, condemnat per l'expulsió de Casilla (2-1)

David R. Jover
El defensa de l'Espanyol Raúl Rodríguez rebutjant una pilota ahir a Còrdova.

Toca remuntar a Cornellà-El Prat. Ahir el fet de jugar amb deu jugadors durant més de trenta minuts va sentenciar l'Espanyol. L'expulsió de Kiko Casilla per un penal inexistent que després van errar els locals va ser una llosa massa important per a l'Espanyol, que va veure com en quatre minuts, del 81 al 85, l'equip andalús va remuntar el partit i es va endur el triomf la nit de Reis. El regal al Còrdova va ser massa per als de Pochettino, que, tot i perdre el control després de quedar-se amb deu, van trobar-se sense benzina, sense cames, en els minuts importants del partit, i ho van pagar molt car rebent dos gols que poden valer passar a quarts.

Tot i que a la primera meitat va ser l'Espanyol qui va tenir més ocasions, el cert és que el matx va ser d'anades i vingudes i els andalusos també van crear perill. Els blanc-i-blaus van trobar a faltar la clarividència i el geni de Verdú, desaparegut, i també l'encert en els metres finals d'Álvaro. El gol, però, no va arribar fins al minut 38 en una jugada també polèmica. Una rematada d'Álvaro a l'àrea petita la va intentar refusar David Prieto, que ho va fer de manera defectuosa i va introduir la pilota a la seva porteria. La jugada, però, va seguir perquè l'àrbitre no ho va veure, i l'esfèrica va anar als peus de Sergio García, que no va fallar i va situar el 0-1 al marcador.

Sense forces

A la segona meitat els cordovesos van ser més incisius, però sempre després de l'expulsió de Kiko Casilla. El porter tarragoní va voler rebutjar una pilota, però Pepe Díaz va ser més llest i es va deixar caure quan Casilla va estirar les cames. Tot i que es va fer justícia quan Cristian Álvarez va aturar el penal al mateix Díaz, les forces de l'Espanyol van baixar en picat a mesura que van passar els minuts. El físic va començar a passar factura i al minut 81 Borja va empatar amb un xut des de la frontal. Només quatre minuts després Caballero va fer el 2-1 i va sentenciar un partit amb dues parts ben diferenciades. Ara, doncs, toca remuntar a Cornellà per poder arribar als quarts de final.