Esports 20/04/2014

L’Espanyol esguerra la feina en l’últim minut a Anoeta

Un gol de Vela deixa l’equip de Javier Aguirre sense puntuar

T. Padilla / M. Campderrós

L’Espanyol encara no té lligada la permanència a Primera Divisió de manera matemàtica. L’equip de Javier Aguirre va saber lligar de peus i mans un dels conjunts més atrevits de la categoria, la Reial Societat, oferint una bona imatge a Anoeta. Tota la feina feta, però, no va servir de res per culpa d’un gol de Vela en l’últim minut del partit.

Ben situat en defensa i marcant Vela, l’Espanyol va cedir algunes oportunitats durant el primer temps, amb Kiko Casilla fent miracles. Lanzarote, titular, es desgastava en defensa, amb el centre del camp català vigilant els espais entre línies, on Rubén Pardo i Canales feien de les seves. Malgrat la baixa de Griezmann, la Reial Societat es mostrava com un rival perillós. Aguirre, però, tenia clar el full de ruta: aguantar i desgastar el rival. De mica en mica l’equip blanc-i-blau sortia de la cova per colpejar la defensa basca: ara un xut de Víctor Sánchez, ara una cursa de Córdoba. Així va arribar el 0-1, quan el colombià va pispar una pilota a Mikel i, envoltat de sis rivals, va trobar el camí del gol, en superar el porter xilè Claudio Bravo amb un gran xut. Malauradament per als interessos catalans, Sergio Canales va respondre acte seguir amb un bon xut que Kiko Casilla no va poder aturar (1-1). Els guipuscoans, llançats, van obligar el porter de l’Espanyol a fer hores extres abans del descans, amb dues clares ocasions de gol.

Madur en la proposta i tranquil en l’execució, l’Espanyol va fer del pas del temps el seu gran aliat. A la segona part va anar traient de polleguera una Reial Societat que a poc a poc es va quedar sense idees i topava contra la defensa blanc-i-blava. L’afició local, nerviosa, va arribar a xiular els seus jugadors a mesura que el partit es jugava tal com volia Javier Aguirre. Sergio García, a la contra, va fer somiar l’Espanyol en els tres punts, però va topar amb Bravo.

Quan tot l’estadi d’Anoeta mirava el rellotge i ja donava per fet que l’Espanyol els pisparia un punt, el mexicà Carlos Vela es va inventar la jugada del gol del triomf dels bascos. Un gol que va arribar just després d’un cop de cap de Colotto que hauria pogut canviar el partit a l’altra porteria. L’Espanyol, gairebé sense temps per reaccionar, va buscar a la desesperada el gol de l’empat, però la fortuna li havia girat definitivament l’esquena.