PRIMERA DIVISIÓ
Esports 23/10/2011

L'Espanyol madura fora de casa

Natalia Arroyo
2 min

L'Espanyol va sumar ahir la segona victòria consecutiva a domicili després de derrotar el Racing de Santander (0-1) amb un gol de Sergio García al minut 59 de partit. Els blanc-i-blaus van sobreviure a un partit físic i travat per sumar tres punts més que els confirmen a la zona tranquil·la de la classificació i els permetran rebre el Betis dijous amb confiança i tranquil·litat.

Primera meitat fluixa

L'Espanyol va començar fort el partit, decidit a aprofitar la inèrcia del triomf a Vallecas i va provar la fiabilitat del porter Toño amb algun xut llunyà. Verdú va trobar el seu espai entre línies per combinar bé amb Javi Márquez i Romaric, mentre Dídac es feia seva la banda esquerra, que és des d'on va venir bona part del perill visitant. Però el Racing, inicialment cohibit, va aconseguir ofegar l'empenta periquita a base de lluita, joc directe i intensitat.

Els d'Héctor Cúper són un bloc treballador i competitiu, però els falta talent per marcar les diferències. Sense pilota, es defensen amb ordre i disciplina. I amb la pilota, la seva principal amenaça són els un contra un d'Óscar Serrano, les pilotes despenjades de Stuani i algun residu del talent del veterà Munitis. Tot i la debilitat del seu rival, els de Pochettino no van saber com imposar la seva superioritat i van tenir fases del partit en què van anar a remolc dels càntabres. Cada centrada a l'àrea, cada córner, cada mal refús de la defensa blanc-i-blava, generava cert pànic a un Espanyol que, tot i saber-se millor equip, no va poder sentir-se del tot còmode sobre la gespa del Nuevo Sardinero durant el primer temps.

La segona meitat va arrencar amb molta intensitat. Amb un punt de bogeria, fins i tot. L'escenari d'anada i tornada, de joc enfangat, convenia més al Racing que a l'Espanyol i per això Pochettino va haver de moure peça. Va substituir Romaric per Dátolo i va desplaçar Verdú al mig perquè el barceloní donés, altra vegada, criteri al joc blanc-i-blau.

Podrà ser casualitat o no, però aquest canvi va permetre a Verdú ser al lloc adequat en el moment precís només tres minuts més tard. Un mal refús d'un defensa del Racing va caure als seus peus. Verdú va veure la desmarcada a l'espai del seu company i va regalar-li una assistència que el del Bon Pastor no va desaprofitar. Hàbil i tranquil, Sergio García va deixar botar la pilota dins l'àrea, la va deixar córrer per orientar bé el cos i preparar la rematada per batre Toño. Era el minut 59 i, d'acord amb el que s'havia vist durant tot el partit, feia tota la pinta de ser el gol de la victòria.

Defensa i contraatac

Quan l'Espanyol es va veure per davant en el marcador, va respirar tranquil, conscient que tenia mitja feina feta i que només calia resistir i defensar-la bé. Madur, va saber interpretar el nou partit que tocava jugar i va canviar l'atac pel contraatac.

Els de Pochettino van seguir tenint la pilota, però la seva principal missió no va ser progressar sinó conservar-la. El Racing va bolcar-se en l'atac però Cristian no va patir gens per tornar amantenir la porteria a zero i l'Espanyol va acabar celebrant la segona victòria consecutiva lluny de Cornellà-El Prat.

stats