ESPANYOL
Esports 16/05/2011

L'Espanyol s'autodescarta en la lluita per Europa

El gol de Ponzio en el minut 53 de partit va acabar amb les opcions matemàtiques de l'Espanyol de poder arribar a les posicions europees i el va distanciar a sis punts del seu principal rival, el Sevilla.

Adrià Soldevila
3 min
El jugador més perillós Javi López intenta evitar Ángel Lafita, el jugador més destacat del Saragossa, en el partit d'ahir a La Romareda.

Barcelona.L'Espanyol va perdre ahir a l'estadi de la Romareda, contra el Saragossa, i va deixar escapar una bona oportunitat per seguir lluitant per a les posicions d'Europa League. Es va situar a sis punts del Sevilla, que, amb la victòria al Sánchez Pizjuán contra la Reial Societat, tanca totes les opcions als homes de Mauricio Pochettino quan falta una jornada per al final del campionat de Lliga.

Primera part dels locals

L'espanyol va començar el partit intentant jugar amb els nervis dels jugadors locals, que necessitaven els tres punts urgentment per sortir de la zona del descens, i va deixar que passessin els minuts, sense cap pressa per arribar a la porteria de Leo Franco. El Saragossa pressionava i no deixava sortir del seu camp l'Espanyol, cosa que va provocar que als primers 20 minuts de partit els de Pochettino no disposessin de cap ocasió de gol. Tot el contrari que el Saragossa, que va tenir diverses ocasions, algunes bastant clares, però que es va topar amb bones intervencions de Carlos Kameni. Tot i aquestes ocasions, l'eix de la defensa de l'Espanyol va aguantar ben col·locat i va deixar pocs espais als davanters del Saragossa, que només van poder aprofitar les pujades per la banda. En aquesta posició sí que van patir, els pericos, amb un Lafita molt ràpid que encarava Galán i el desbordava constantment.

En el minut 37, tot i el domini i les arribades del Saragossa, va ser l'Espanyol qui va disposar de l'oportunitat més clara del primer temps. En un error del central local Jarosik, José Callejón va encarar porteria absolutament sol, però el seu xut va ser interceptat pel porter Leo Franco, que va desbaratar la clara ocasió del conjunt blanc-i-blau. En el minut 45, just abans del descans, Kameni va posar l'ai al cor dels aficionats espanyolistes, després de no blocar amb condicions un xut potent de Ponzio, que va estar a punt d'entrar a la seva porteria, després de rebotar-li al pit.

Pel que fa al Saragossa, els millors de la primera part van ser Ponzio, que va recuperar moltes pilotes a la medul·lar, Gabi i Ander Herrera, que van fer jugar els seus companys amb una distribució ràpida i encertada, i Lafita, que va desbordar constantment per la banda esquerra de l'atac aragonès i que va deixar en evidència el lateral perico Ernesto Galán. També Leo Franco va ser un dels protagonistes, ja que va trencar les poques ocasions de les quals va disposar l'equip visitant. Pel que fa l'Espanyol, Joan Verdú i José Callejón van ser els més actius, es van moure molt entre línies i, en atac, Pablo Daniel Osvaldo a penes va aparèixer sobre el terreny de joc, i no va tenir cap intervenció en accions ofensives del conjunt perico.

Mateixa dinàmica al segon temps

La segona part va començar exactament igual que havia acabat la primera, amb el Saragossa dominant, creant ocasions de gol i l'Espanyol veient passar els minuts, com si no li importés la classificació per a l'Europa League. Al minut 52 l'equip local ja va avisar, amb una acció de Sinama Pongolle, que es va plantar sol davant la porteria de Kameni, però el seu xut fluix va ser fàcilment blocat pel porter espanyolista. Aquesta acció seria el preludi del primer gol del partit, ja que en la jugada següent l'argentí Ponzio va empalmar un fort xut des de fora l'àrea, col·locat al pal esquerre i que Kameni no va poder evitar.

El Saragossa va seguir buscant el control de la pilota i pressionant en camp rival, però l'Espanyol va començar a sortir amb perill en algun contraatac portat per Verdú i el jove Álvaro Vázquez, que va entrar al minut 60. I precisament Álvaro va disposar de l'ocasió més clara del partit quan, després d'un xut mal refusat per Leo Franco, va rematar de cap a porteria buida, però ho va fer tan malament que va donar temps al porter de tornar a llançar-se i evitar el gol. Però la jugada no va acabar aquí, ja que després del refús de Leo Franco, un altre jugador del planter, Rui Fonte, va poder marcar també a porteria buida, però va fer misto i va permetre una altra vegada que entre la defensa i el porter del conjunt aragonès evitessin el gol de l'empat del conjunt de Pochettino.

Amb aquest resultat, l'Espanyol seguirà en la vuitena posició del campionat, amb 49 punts, a sis dels tres que ja s'han classificat per a l'Europa League: l'Atlètic de Madrid, l'Athletic Club i el Sevilla.

stats