Esports 29/06/2012

L'Eurocopa, el gran aparador d'Alba

Jordi Mestre
2 min
Jordi Alba i Andrés Iniesta formen la banda esquerra de la selecció espanyola, una de les més destacades de l'Eurocopa.

BARCELONA.Jordi Alba va arribar ahir a Kíev, on la selecció espanyola s'estarà fins que jugui la final d'una Eurocopa en què molts aficionats d'altres estats han descobert el talent de lateral de l'Hospitalet de Llobregat. Jordi Alba va debutar amb la selecció espanyola el 30 de setembre del 2011 en substitució del català Joan Capdevila, que havia ocupat el flanc esquerre de l'equip des del 2008. Alba va impressionar ràpidament el seleccionador, Vicente del Bosque: tant, de fet, que el tècnic l'ha convertit en un titular fix. La seva posterior actuació a l'Eurocopa dóna la raó al veterà entrenador de Salamanca.

Elogis internacionals

Si la regularitat de Jordi Alba a la fase de grups ja va sorprendre, la seva actuació a les eliminatòries va enlluernar fins i tot els més escèptics. La cavalcada i posterior centrada d'Alba en el primer gol de Xabi Alonso contra França van ser motiu d'alabança a la premsa internacional: "El pla de Blanc no ha funcionat: la banda esquerra d'Espanya ha sigut millor", explicava L'Équipe , referint-se al fallit dispositiu tàctic que havia dissenyat el seleccionador francès precisament per aturar Alba i Iniesta. El posterior partit contra Portugal va confirmar el bon moment del jove lateral: "Jordi Alba ha impressionat a tothom i ha sigut decisiu per a la selecció espanyola en el camí cap a la final", assegurava la BBC.

El fitxatge d'Alba pel FC Barcelona també ha tingut un gran ressò internacional: "Jordi Alba se'n va al Barça: caram, però quants jugadors superbs volen?!", es meravellava The Guardian . A Itàlia, el Tuttosport destacava l'estatus de "revelació" del futbolista. La síntesi més brillant, però, la feia el diari argentí Olé , que preveia la societat que formarà Alba amb Messi: "Leo, tenés compañero ", titulava. També grans noms del futbol han deixat clar aquests dies el nivell del català. "És la revelació de l'Eurocopa", ha dit Johan Cruyff. "Està jugant a un nivell molt alt i és el seu primer torneig important", va sentenciar Arsène Wenger.

stats