PRIMERA DIVISIÓ
Esports 13/03/2011

L'Hèrcules no pot amb 'el gat'

El Reial Madrid va sumar els tres punts davant un Hèrcules que va crear problemes a la porteria de Casillas, però que no va poder frenar el davanter francès Karim Benzema, autor dels dos gols.

Adrià Soldevila
Karim Benzema, la gran estrella del Reial Madrid ahir, superant la pressió del capità de l'Hèrcules, Farinós.

Barcelona.Després d'insinuar que la pròxima jornada el seu equip podria llençar la Lliga, José Mourinho va sortir al Bernabéu amb els dos davanters disponibles, no reservant cap dels seus 9 per al partit de tornada de vuitens de final de la Copa d'Europa, dimecres que ve davant l'Olympique de Lió. Les queixes sobre el calendari i la falta de descans dels seus jugadors, sembla que no van ser presents dins el cap de l'entrenador a l'hora de configurar la seva alineació i va optar per assegurar la victòria en la competició domèstica. Era un partit, en principi, menys assequible que el de la pròxima jornada al Calderón, davant l'Atlètic de Madrid, que, a priori, els plantejarà un matx més difícil i en el qual l'equip blanc tindrà més desgast físic.

L'Hèrcules, tot i això, va sortir al Bernabéu amb la clara intenció de donar la sorpresa, tal com va fer al Camp Nou, i va plantar cara al Reial Madrid fins al segon gol, ja entrada la segona part. En els primers minuts de partit els dos equips van disposar d'ocasions per avançar-se en el marcador, però els porters van saber intervenir a temps i van evitar el que podia haver estat el primer gol. En el minut 24, Karim Benzema va marcar el primer gol del Reial Madrid, després de rematar una excel·lent jugada d'Álvaro Arbeloa des de la banda dreta. Benzema va definir a porta buida i davant la passivitat defensiva alacantina.

A partir d'aquell moment, l'Hèrcules va agafar les regnes del partit i va anar a buscar l'empat. El francès Olivier Thomert i l'alacantí Kiko Femenía van disposar de dues ocasions molt clares davant la porteria blanca, però Iker Casillas, amb dues aturades de molt mèrit, va evitar que el conjunt visitant empatés el partit i va salvar els blancs de marxar al descans amb un resultat més que negatiu. Abans d'acabar aquesta primera part, l'exmadridista Javier Portillo també va disposar d'una gran ocasió, però el davanter madrileny no va poder batre la porteria blanca i el seu equip va marxar al descans amb la derrota momentània per 1-0, però amb esperances de cara a la segona part, després de demostrar un bon joc durant els últims minuts.

Benzema acaba amb l'esperança

L'Hèrcules va sortir a la segona part amb la mateixa mentalitat amb què va acabar la primera, pressionant el Madrid i buscant el gol de l'empat amb insistència. Portillo va desaprofitar una ocasió al minut 50. Després d'una jugada personal, l'exdavanter blanc va rematar davant Casillas, però el porter va aconseguir rebutjar i, pocs minuts després, en el 54, Karim Benzema va acabar amb totes les esperances dels d'Esteban Vigo. Després d'una bona jugada personal, va creuar la pilota lluny de l'abast de Calatayud i va donar per sentenciat el partit. Tot i això, els alacantins van seguir fidels al seu joc de combinació i sense abaixar els braços van acabar un partit amb molta dignitat.

Els d'Esteban Vigo, però, no van poder aconseguir la fita de guanyar a l'estadi dels dos grans de la Lliga en el primer any després del seu ascens, gesta que únicament va poder aconseguir el CE Sabadell, la temporada 1946-47, quan va guanyar per 1-3 al Camp Nou i per 0-1 al Santiago Bernabéu.

Mourinho temia una lesió

En la roda de premsa posterior al partit, el tècnic blanc va admetre que la intensitat del joc del seu equip es va veure afectada per la por a una lesió, que perjudiqués a l'equip de cara a l'eliminatòria davant el Lió, i va demanar al seu públic una gran resposta per al partit de tornada. "Esperem jugar amb 12 en comptes d'11, i el 12 és el Bernabéu", va dir.