FUTBOL CATALÀ - ASCENS SEGONA B
Esports 30/06/2013

L'Olot remunta contra l'Arandina i suma el quart ascens en cinc anys

Els garrotxins pugen per primer cop a la divisió de bronze (5-1)

M.m.
2 min
L'afició i els jugadors de l'Olot celebren l'ascens a Segona B en el que ha estat una temporada d'èxit del conjunt garrotxí.

La Unió Esportiva Olot és nou equip de la Segona Divisió B. Per primera vegada a la seva història els garrotxins jugaran a la categoria de bronze del futbol espanyol. El triomf d'ahir contra l'Arandina, amb golejada inclosa, va certificar l'ascens, el quart que aconsegueix el club en els últims cinc anys. Avui, jugadors i aficionats ho celebraran amb una rua pel municipi i una recepció a l'Ajuntament.

L'Estadi Municipal d'Olot es va omplir fins a la bandera amb 3.500 aficionats -tot un rècord d'assistència en una ciutat que volta els 33.000 habitants-. I bona part d'ells amb samarreta vermella, la mateixa que vesteix el conjunt local. Fins i tot Joan Agustí, president del club i obligat a dur vestit per qüestions protocol·làries, en tenia una de penjada just al davant de la seva localitat a la llotja.

'Hat-trick' de Carlos Martínez

L'ambient de la graderia es va encomanar de seguida als jugadors locals, que van sortir més endollats que el seu rival. L'Arandina va voler ser conservadora però l'alegria tan sols els va durar tres minuts, els que va tardar Carlos Martínez a anotar el primer gol de l'enfrontament. Una diana que encenia encara més la graderia i posava la por al cos als visitants.

El domini era local i les ocasions també. Així es van succeir les arribades i a la mitja hora de joc el mateix Carlos Martínez va aprofitar un rebuig a l'àrea petita per anotar el segon. L'Arandina estava grogui i rebia un cop gairebé definitiu quan Raül Rodríguez aprofitava una indecisió entre el central i el porter per marcar a porteria buida.

L'Olot tenia la feina gairebé enllestida i va fer un lleuger pas enrere, que va aprofitar l'Arandina per avançar línies i neguitejar els aficionats a l'inici del segon temps: amb els locals tancats al darrere, Gustavo va rematar a gol una centrada lateral.

Lluny d'atemorir-se -un gol visitant hauria dut el partit a la pròrroga-, l'Olot va saber gestionar bé les emocions i amb només quatre minuts en va tenir prou per tornar-se a sentir equip de Segona B, gràcies a una bona definició de Carlos Martínez, que arrodonia el seu hat-trick particular. L'eliminatòria estava sentenciada, i malgrat alguna arribada aïllada de l'Arandina, l'Olot no va tornar a passar angúnies. Edile Matthew, en un contraatac a l'últim minut del partit, va tancar el marcador amb el cinquè gol local.

El repte de la temporada vinent

"Tindrem molts problemes, però els resoldrem. Estem acostumats a tenir-ne i a resoldre'ls", deia el president de l'Olot abans de començar el play-off . Joan Agustí encapçala una junta que va fer-se càrrec del club quan va caure a Primera Regional i estava a punt de desaparèixer, ara fa vuit anys. Avui, amb la resta de l'equip, sortirà al balcó de l'Ajuntament per celebrar els fruits de la feina ben feta.

stats