Esports 21/03/2011

El de Linyola, el nen prodigi de la història blaugrana

A.s.
2 min

Barcelona.Bojan Krkic formarà part de la història del Barça durant molt de temps, com a mínim fins que algun altre entrenador s'atreveixi a donar una oportunitat a un nen de 17 anys, com va fer Frank Rijkaard un 16 de setembre del 2007 al Reyno de Navarra.

Bojan va acumulant rècords de precocitat, uns rècords que ni tan sols té Messi, l'home que marcarà un abans i un després al club. De fet, l'últim rècord el va aconseguir dissabte en superar precisament l'argentí: ja és el jugador del Barça que arriba als 100 partits a la Lliga més jove, concretament amb 20 anys i 202 dies. Messi ho havia aconseguit amb 21 anys i 250 dies. Bojan, però, no ha aconseguit ser el jugador més jove a arribar als 100 partits a la Lliga espanyola. Raúl González amb el Reial Madrid (amb 19 anys) i Joseba Etxeberria amb l'Athletic hi van arribar abans que el de Linyola. El rècord dels 100 partits a la Lliga és tot just el tercer que aconsegueix vestit de blaugrana.

Bojan també ha estat el debutant més jove del Barça en un partit de Lliga de Campions. En aquell duel contra l'Olympique de Lió tenia només 17 anys i 22 dies. Aquest va ser el primer dels rècords de precocitat, i just un mes després en va aconseguir un altre, ser el golejador més jove a la Lliga espanyola amb el Barça. Va marcar al Madrigal, en un partit en què el seu gol no va servir per evitar la derrota (3-1), i Bojan tenia llavors només 17 anys i 52 dies.

El rècord que Bojan no va poder superar, i en aquest cas era un rècord europeu, no blaugrana, és el de ser el golejador més jove de la Lliga de Campions. Bojan va estar buscant el gol durant alguns partits de la Champions -l'última oportunitat la va tenir en un duel al Camp Nou contra el Celtic de Glasgow-, però al final no va poder superar Peter Ofori-Quaye per 22 dies. El davanter ghanès va marcar un gol a la Champions quan jugava amb l'Olimpiacos amb només 17 anys i 195 dies, mentre que Bojan ho va fer amb 17 anys i 217 dies.

stats