HANDBOL
Esports 05/06/2012

La Lliga Asobal més patida del Barça Intersport

David R. Jover
2 min

No ha estat una temporada perfecta, tampoc la millor de la història de la secció d'handbol del Barça, però sí un any en què el factor humà de l'equip ha guanyat un altre títol i en què els jugadors i el cos tècnic han tirat endavant tot i els problemes de salut i extraesportius.

Aconseguir la Lliga Asobal i la Copa Asobal pot semblar poc per a un equip que la temporada passada va aconseguir la Lliga de Campions. L'eliminació a quarts de final a mans del Copenhaguen va ser un cop molt dur per a un vestidor que es va saber refer i fer l'últim esforç per aconseguir revalidar la Lliga, que també havien aconseguit la temporada passada.

"Aquesta Lliga Asobal té molt mèrit. Tot ha anat molt ajustat i té molt de valor", comenta el tècnic Xavi Pascual, que ahir va visitar l'ARA juntament amb Víctor Tomás. L'extrem, que no es va separar del trofeu de campions de la Lliga Asobal ni un instant, va explicar: "Ha estat una temporada molt bona i en tot moment hem estat lluitant per tot fins al final, excepte la final four ", va explicar.

I és que a més de la dificultat per superar el totpoderós Atlètic de Madrid, que compta amb la millor plantilla d'Espanya, el Barça ha hagut de superar diverses situacions gens fàcils de pair, com per exemple que l'hongarès Laszlo Nagy anunciés a la directiva el seu desig de marxar del club tot just després de caure eliminats a la Lliga de Campions al Palau contra el Copenhaguen.

L'afer Nagy

Tomás, un dels jugadors amb més pes del vestidor, creu que l'afer Nagy no els va afectar excessivament: "En Laszlo necessitava explicar el que sentia i potser no va ser el moment adequat per dir-ho", comenta Tomás. I afegeix: "El fet que tinguem un vestidor unit va fer que aquest tema no afectés l'equip, ja que tots sabem quin era el nostre objectiu, i en Laszlo el primer, com a capità de l'equip", admet l'extrem dret del Barça Intersport.

Pel tècnic, Xavi Pascual, el possible adéu de Nagy "va ser una situació que es va gestionar com es va poder". "Malgrat tot, l'equip sabia que el que es jugava estava per sobre de situacions personals", explica l'exporter i ara entrenador blaugrana.

Laszlo Nagy, per cert, ahir va anunciar que jugarà els Jocs Olímpics amb la selecció hongaresa, la seva selecció natal, i que renuncia a jugar a Londres amb Espanya tot i haver complert tots els requisits per obtenir la nacionalitat espanyola. A més, va deixar caure que la seva carrera, en aquests moments, és a Hongria.

El grup pot amb tot

"Un dels moments més complicats de la temporada va ser quan en Pasqui ens va anunciar que havia de passar pel quiròfan", reconeix Víctor Tomás. I és que Pascual va haver de ser operat d'una valvulopatia aòrtica i va estar dos mesos allunyat de les banquetes.

A més de lloar la feina que va fer el seu segon, Toni Rubiella, Pascual es queda amb el tracte rebut: "Em quedo amb l'afecte i estima que tots els jugadors van tenir cap a mi, fora del que ja és la relació entrenador-jugador", reconeix l'entrenador d'un grup que per guanyar un dels dos grans títols ha hagut de superar dues situacions molt complicades.

stats