MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 17/09/2012

Lorenzo aprofita la mala sort de Pedrosa per ser més líder

Nuria García
2 min
Lorenzo celebra el triomf amb el seu futur company a Yamaha, Rossi. A sota, Barberà demana disculpes a Pedrosa.

BARCELONAPrimer no li va arrencar la moto i va haver d'anar a la línia de boxs. Després l'escalfador d'un pneumàtic es va quedar enganxat a la roda de la seva Honda abans de la sortida i, com que els mecànics van tocar la moto en un moment en què ja no es podia, va haver de sortir des de la cua de la graella i va perdre la privilegiada posició de la pole que tant li havia costat aconseguir dissabte. I, finalment, després d'haver recuperat diverses posicions i rodar novè, en la primera volta Héctor Barberà el va tocar pel darrere i el va fer caure. Per a Dani Pedrosa, l'inici de la cursa al traçat de Misano va ser un malson continu. El català arribava a la cursa de San Marino confiat i amb ganes de seguir retallant punts a Lorenzo en la lluita pel Mundial. Però va marxar amb zero punts (el primer cop que li passa aquest any) i veient com el seu rival s'emportava amb facilitat el triomf. "És el millor triomf que podia celebrar perquè, tot i que hagués estat millor en la lluita amb Pedrosa, m'hauria costat molt superar-lo. Per a nosaltres, aquest triomf és perfecte per al campionat, tot i que em sap greu per al Dani", deia Lorenzo tot just baixar de la moto.

Els esforços de Pedrosa en les dues últimes curses -Indianapolis i República Txeca-, en què havia aconseguit retallar 10 punts a Lorenzo, van quedar ahir en no res, ja que el mallorquí va ampliar els 13 punts de diferència amb què arribava a Misano a 38. Lorenzo va fer un pas de gegant per aconseguir el seu segon Mundial -falten cinc curses- i, eufòric, va celebrar el triomf acompanyat al podi pel seu futur company d'equip a Yamaha, Valentino Rossi, i per Álvaro Bautista, que va pujar al podi per primer cop en la seva carrera a MotoGP.

El mallorquí en cap cas no va veure amenaçada la seva victòria, ja que ningú va poder seguir el ritme de la seva Yamaha, que es va passejar pel traçat de San Marino, rebatejat com a Misano Marco Simoncelli després de la mort del pilot italià, que vivia a prop del circuit, la temporada passada.

Márquez i Cortese, líders

A Moto2, Marc Márquez segueix insaciable. I ahir, quan la decisió fàcil hauria estat mantenir la segona posició pensant en el Mundial, el de Cervera va protagonitzar amb Pol Espargaró una última volta espectacular per aconseguir un triomf, el setè de la temporada, que el referma encara més en el lideratge. Pol Espargaró, tot i que va fer una gran cursa, es va haver de conformar amb el segon lloc al podi i veu com ara Márquez s'escapa a la general, amb 53 punts de marge.

A Moto3, l'alemany Sandro Cortese surt de Misano més líder encara, ja que al seu triomf cal sumar-hi la cinquena posició del català Maverick Viñales, el seu perseguidor a la general. El de Roses va remuntar -sortia 11è-, però la falta de velocitat punta de la seva moto envers les KTM va fer que no pogués lluitar de tu a tu pel podi. Al final, Àlex Rins, que arrencava 17è, li va pispar la quarta posició en els últims metres. Salom, que està anant de menys a més, i Fenati van ocupar els dos graons inferiors del podi.

stats