BÀSQUET: NBA
Esports 04/01/2011

Los Angeles aprèn a pronunciar el cognom Gasol

A la NBA, on el respecte ho mou tot, els germans Gasol han començat a guanyar prestigi. El partit que els va enfrontar a Los Angeles diumenge n'és una mostra més. No serà l'última.

àlex Gozalbo
2 min
Los Angeles aprèn  a pronunciar el cognom Gasol

Los AngelesEn Martin és el conductor d'una de les furgonetes blaves del Super Shuttle des de fa anys. Cada vegada que, mentre transporta turistes des de l'aeroport fins als hotels del centre, passa per davant de l'Staples Center toca el clàxon dues vegades i crida: "Aquí hi juguen els Lakers, l'equip que va tenir el millor pivot de la NBA de tots els temps: Kareem Abdul-Jabbar". "Fins i tot millor que Pau Gasol?", el provoca el periodista. "Atenció, sembla que avui no només hi transportem maletes, al darrere: hi ha gent intel·ligent", diu mentre guanya temps. "Diguem que Pau Gasol és l'únic que aspira a canviar el meu hàbit quan toco el clàxon, però encara és d'hora, amic, encara és d'hora", respon amb velocitat.

El prestigi de Pau Gasol no para de créixer a Los Angeles i, tot i que encara és aviat perquè tingui la seva marca al Passeig de la Fama, els aficionats dels Lakers li tenen una estima creixent. Avui juga contra els Grizzlies del seu germà Marc Gasol, l'únic jugador de l'equip rival que no és escridassat quan Memphis és presentat. A la grada encara hi ha un tercer Gasol, el jove Adrià, que se situa al sector 108, just al darrere de la banqueta dels Lakers, per seguir el partit amb els seus pares, l'Agustí i la Marisa.

La presentació dels Lakers és un dels moments més esperats. Un llençol gegant baixa del sostre i a sobre s'hi projecten algunes de les imatges que han fet dels Lakers un dels equips de més èxit del món. La darrera imatge que hi surt, i no és casual, és la de Pau Gasol, moment en què els decibels arriben al màxim nivell.

A la grada, alguna bandera espanyola i alguna senyera. És Nadal i força catalans han aprofitat les vacances per veure un partit del Lakers. És el cas de l'Albert, un noi de Vidreres que visita la seva germana, que estudia als Estats Units. I de molts d'altres que es fan sentir cada vegada que l'orgue deixa de sonar. "Pau, fot-li canya!", crida un. "Gasol, ensenya'ls a jugar", demana l'altre. Això sí, l'idioma que més se sent a l'Staples és el castellà, que és el que dominen la majoria dels treballadors, equipats amb jaqueta lila, del recinte.

El partit s'acaba i ho fa amb males notícies per als Lakers, que perden per quarta vegada en els darrers sis partits. La premsa busca els protagonistes i avui els germans Gasol són dels més reclamats. L'ESPN ha comparat els seus números durant tota la retransmissió televisiva. La NBA permet entrar als vestidors 15 minuts després que s'acabi el partit. Al dels Lakers hi ha més luxe, però també més males cares.

stats