FOT-LI POU
Esports 26/11/2011

Madrid o Mundial?

i
Joan Maria Pou
2 min

Pep Guardiola va dir després del partit d'aquest dimecres a San Siro contra el Milan que el repte més important que li quedava a l'equip abans d'acabar l'any era poder guanyar de nou el Mundial de Clubs. Tenint en compte que el 10 de desembre el Barça juga contra el Madrid, l'afirmació em sembla, com a mínim, controvertida. Per això us proposo un petit joc. Què té més valor, un títol com el Mundial de Clubs, que significa la culminació d'una temporada gloriosa, o el duel directe contra l'equip amb qui et jugaràs les garrofes a la Lliga?

Al Japó hi ha en joc la competició més difícil de guanyar perquè costa molt arribar a jugar-la. Un cop hi has arribat el nivell potser baixa una mica si veiem els altres equips que hi participen, però per poder-la jugar abans has de ser campió d'Europa, o sigui que poca broma. Al Santiago Bernabéu s'hi disputaran tres punts del fotimer que encara s'han de repartir i, per tant, un mal resultat no tindria conseqüències irreversibles. És veritat, però, que tal com estan les Lligues dels últims anys perdre contra aquest Madrid de José Mourinho seria una patacada forta i permetria al madridisme fer volar coloms i desencadenar una altra campanya de propaganda per proclamar la defunció del Barça de Guardiola.

El joc d'escollir

Evidentment que l'equip està preparat per superar els dos reptes, per descomptat que el Barça pot tornar a guanyar al Santiago Bernabéu malgrat la sensació general (per mi equivocada) que el Reial Madrid està molt millor ara mateix que el Barça, i després viatjar al Japó i recuperar el títol de campions del Mundial de Clubs, no cal dir que l'equip no renunciarà a res, però juguem una mica. Si haguéssiu d'escollir entre superar un repte o l'altre, què preferiríeu, que el Barça tornés a ser campió del món però perdés contra el Madrid de Mou i Cristiano, o ja us estaria bé perdre un títol si s'ha guanyat al Bernabéu?

Jo ho tinc força clar: seria molt més dolorosa una derrota a Madrid que no pas a Yokohama, faria molta més ràbia perdre contra un equip del tarannà del Madrid que contra el Santos brasiler, posem per cas, però una possible trompada al Santiago Bernabéu es pot esmenar, ja que el marge per recuperar-se en la resta de la temporada és enorme, i, en canvi, si tornes del Japó amb el sarró buit ja no hi ha marxa enrere.

Potser és això el que volia dir Guardiola l'altre dia a la sala de premsa de l'estadi del Milan: abans que s'acabi aquest 2011 només hi ha un copa en joc i aquesta es disputa al Japó, i no pas a l'estadi del Paseo de la Castellana.

stats