El Madrid marca múscul amb una exhibició ofensiva a Riazor

Cristiano, Bale, James i Chicharito fan miques la defensa local

i
Toni Padilla
Cristiano Ronaldo celebrant el primer gol del partit, que va fer amb un magnífic cop de cap.

BarcelonaEn cinc dies el Reial Madrid ha recuperat la confiança en si mateix. L’equip d’Ancelotti va golejar primer el Basilea a la Champions i després va fer miques la defensa del Deportivo (2-8) per treure’s de sobre les pors provocades per dues derrotes en tres jornades de Lliga. Marcant per primer cop a la història 8 gols fora de casa en un partit de Lliga, l’equip d’Ancelotti va imposar-se a un estadi en què el Madrid solia patir, Riazor, amb una exhibició ofensiva de tots els seus davanters. Cristiano va fer tres gols, Gareth Bale i Chicharito dos i James un. Benzema, l’únic que no va marcar, va jugar un bon primer temps i va donar molta feina a la defensa gallega.

El Deportivo no va sortir malament a la gespa de Riazor, amb el control de la pilota i trobant forats per la banda d’un exjugador local, Arbeloa. El Dépor, però, no va arribar a crear cap ocasió clara i de mica en mica Modric va aconseguir el control, repartint joc i iniciant l’ofensiva d’un Madrid que va topar amb el porter Lux en dues ocasions, amb xuts de Benzema i Bale. Però, als 28 minuts, Lux no va poder aturar un cop de cap impotent de Cristiano. El portuguès, malgrat la pressió de la defensa, va girar el coll donant molta velocitat a la pilota. Poc després James va marcar el 0-2 amb un bonic xut a l’escaire del porter Lux. Dos gols fantàstics que van desconcertar el Dépor. Així, abans del descans, Lux va sortir de l’àrea i Cristiano va poder marcar sense problemes el tercer gol del Madrid. Cristiano aconseguia de pas marcar en un dels pocs estadis de Primera en què encara no ho havia fet. Ara li falta Anoeta, el nou San Mamés i els estadis de l’Eibar i el Còrdova.

A la segona part, el Dépor va marcar gràcies a un penal de Haris Medunjanin i durant uns minuts va atacar, somiant a fer patir el Madrid. Però, deixant espais, el Dépor va veure com Bale colpejava dos cops i marcava el quart i el cinquè gol madridista abans del minut 70. El Madrid, que feia més de 50 anys que no marcava tants gols al camp del Deportivo, va continuar mossegant, amb Cristiano marcant el seu tercer gol del partit. Al final Chicharito, inicialment suplent, es va sumar a la festa amb dos xuts llunyans: un va ser un gol bonic i l’altre, desviat per un defensa, l’últim gol d’un Madrid que, en cinc dies, ha marcat 13 gols en dos partits.