LLIGA DE CAMPIONS
Esports 23/02/2011

El Madrid no sap guanyar a Lió (1-1)

Benzema va fer l'únic gol dels madridistes.

Barcelona.El Madrid continua sense guanyar a Gerland. Ahir semblava que es trencava el malefici, i més després que Benzema, que havia entrat al segon temps, aconseguís marcar en la primera -i gairebé única- pilota que va tocar, coincidint amb el millor moment dels blancs. Però Gomis, que al primer temps ja havia tingut una ocasió molt clara per marcar, va aconseguir empatar a set minuts per al final (1-1).

Amb aquest resultat, l'eliminatòria és favorable als blancs, però no està ni de molt decidida. No contra aquest Lió: un equip disciplinat i gairebé sempre ben situat sobre el terreny de joc. Un equip que ja fa temps que li va perdre el respecte als blancs. Ahir no van abaixar els braços ni després d'encaixar el primer gol. Van seguir insistint i van acabar trobant el premi a la seva insistència. Premi que, d'altra banda, ja havien fet mèrits per aconseguir abans del descans.

L'Olympique va ser superior al primer temps. Va tenir voluntat ofensiva i va demostrar, des del primer minut, que no estava per especulacions. Mentrestant, el Madrid esperava al darrere per sortir al contraatac. Però a diferència d'altres partits, Cristiano i companyia topaven contra la defensa francesa, ben ordenada en la transició defensiva. De fet, la primera gran ocasió dels blancs no va arribar fins als trenta minuts, quan Ronaldo va xutar una falta que va aturar Lloris.

El defensa Cris va tenir la primera ocasió del partit, al quart d'hora, quan va poder rematar una centrada des del punt de penal, però el cop de cap va sortir desviat, a la dreta del porter. Encara que l'ocasió més clara la va tenir Gomis: després d'un contraatac dels francesos, Casillas va poder desviar la pilota però no atrapar-la. I malgrat que el porter havia quedat al terra, va poder desviar el xut de Gomis, que no va precisar la seva rematada.

Després del descans va arribar la reacció blanca. Només va durar 20 minuts, però va acabar resultant letal. Els de Mourinho van sortir més endollats, amb la porteria entre cella i cella. Cristiano va enviar un primer xut al pal, en el llançament d'una falta lateral. I a la jugada següent, Ramos rematava una centrada des de l'esquerra al travesser. Dues accions que van atemorir els francesos, que van cedir la iniciativa del joc.

Benzema marca a casa seva

Els blancs van reclamar un penal de Gourcuff, però el gol no arribaria fins que Benzema va entrar al camp. El jugador, ex de l'Olympique, va subtituir Adebayor; i després de rebre de Cristiano a l'àrea, es va fer un espai i va acabar superant Lloris.

Amb el gol a favor, Mourinho va optar per tancar-se al darrere i aguantar un resultat molt favorable. Tot al contrari del Lió.

Claude Puel no va tenir més remei que fer dos canvis ofensius, i a set minuts del final va obtenir el premi del gol. En una jugada en què el Madrid va reclamar un fora de joc inexistent, Gomis va rebre a l'àrea, tot sol, i aquest cop sí va superar Casillas. Els últims minuts també van ser dels francesos, que van obligar els blancs a acabar demanant l'hora.