Esports 01/09/2014

Marc Márquez torna a posar les coses a lloc

El de Cervera lidera el triplet de triomfs catalans amb Tito Rabat i Álex Rins

Nuria García

BarcelonaAl circuit d’Indianapolis Marc Márquez i el seu equip van celebrar el triomf del pilot mostrant els deu dits de les mans. Deu triomfs seguits i tothom es preguntava què farien per celebrar el següent. Ja no els quedaven dits a les mans per comptar les victòries. Però a Brno Márquez va acabar per primer cop aquest any fora del podi, una cursa que li va servir per espolsar-se la pressió. I així va arribar a Silverstone. Al traçat britànic, Márquez va dominar de principi a fi els entrenaments lliures. També els oficials i, sortint des de la pole, ahir va sumar un nou triomf, l’onzè, que va celebrar aixecant els dits índexs de les dues mans. Onze triomfs que el fan igualar les victòries que Rossi va aconseguir els anys 2001, 2002 i 2005. Mick Doohan, amb 12, és qui més curses ha guanyat en un any, però a Márquez encara li queden sis cites per mirar de superar el registre de l’australià.

“Quina millor manera hi ha de superar el que va passar a Brno que amb un cap de setmana perfecte?”, va dir el de Cervera, que va protagonitzar una cursa apassionant amb Jorge Lorenzo. Els dos pilots van lluitar pel triomf amb avançaments que el de Yamaha va qualificar d’“agressius”. Els dos pilots es van arribar a tocar, igual que l’any passat, quan va ser Lorenzo qui en l’últim revolt va superar el de Cervera. Ahir Márquez va guanyar-li la partida amb un interior gairebé impossible. “Jo ja ho deia, que el Jorge era el rival més perillós. Ha tornat el Jorge de sempre i torna a estar al davant”, va apuntar Márquez per lloar la cursa del mallorquí, que acumula tres segones posicions seguides. Rossi va ser tercer el dia que es convertia en el pilot amb més curses disputades a la categoria reina.

Triplet català de triomfs

A Silverstone el motociclisme català va tornar a celebrar un ple de triomfs. Tito Rabat va guanyar a Moto2 després de superar en una última volta espectacular el seu company d’equip, Mika Kallio. A Moto3, Álex Rins va sumar la primera victòria de l’any en un final ajustadíssim. El barceloní va guanyar per centímetres el seu company d’equip, Àlex Márquez. Els dos catalans van retallar punts al líder del Mundial, Jack Miller, que va ser sisè.